Momenat kada Votkins postiže gol (©Reuters)
Momenat kada Votkins postiže gol (©Reuters)

Aston Vila nije htela da igra za Džerarda, Brentford pregažen za 14 minuta! Arsenal pokisao na jugu

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.10.22. | 16:56

Sautempton zaslužio bod, Tobdžije ostaju na vrhu, Lavovi iz Birmingema vaskrsli

Kada je pre nepunih godinu dana nasledio Dina Smita, verovalo se da je Stiven Džerard kadar da Aston Vilu podigne na viši nivo s obzirom na to da je na Vila Park stigao sa šampionskim lovorikama posle istorijske sezone u Glazgov Rendžersu. Samo dva dana posle otkaza pokazalo se da nije problem u igračima, već u treneru. Aston Vila nije htela da igra za Stivena Džerarda, a ni ikona Liverpula nije znala kako da ekipu vodi u situacijama ozbiljne krize. Posle debakla od Fulama rastanak je bio jedini logični izbor, a sada se vidi da ova Vila i te kako ima potencijal, samo kada neko zna da je vodi.

Aston VIla je pregazila Brentford kao plitak potom i praktično overila tri boda za samo 14 minuta loptanja! Odahnuo je Vila Park jer ovo je znak da ima spasa za haotični početak sezone posle samo dva trijumfa i devet osvojenih bodova iz jedanaest kola. Aron Danks, čovek koji je bio Džerardova desna ruka, pokazao je Lavovima put za spas uz pobedu rezultatom 4:0 (3:0).

Izabrane vesti

Nije realno očekivati da će Danks ostati na klupi, ali kao dete iz Birmingema sigurno mnogo bolje oseća klub od Džerarda i većine koja bi eventualno došla da preuzme kormilo. Pominjao se Ruben Amorim i rekordno obeštećenje od 30.000.000 evra, što je lisabonski Sporting odbio (?!), šuška se i o eventualnom pozivu Maurisiju Poketinu što su mnogo veće mačke od Danksa, ali ako ostvari pozitivan rezultat i na gostovanju Njukaslu naredne subote, pod uslovom da pitanje novog trenera ne bude rešeno, možda bi rukovodstvo moglo da izabere 35-godišnjeg stručnjaka, bar na neko vreme...

Brentford je danas uspeo da izdrži manje od 120 sekundi. Leon Bejli iskoristio je proigravanje Daglasa Luiza za 1:0, da bi se potom momak iz Jamajke našao u ulozi asistenta u pravom šouu Danija Ingsa kome je sedam minuta bilo potrebno da još dvaput zatrese mrežu pogubljenih gostiju i najavi ubedljiv trijumf.

Da bi o tezi da igrači Vile nisu hteli da igraju za Džerarda moglo da se raspravlja najbolje govori ono što se dešavalo na terenu. Nije Brentford rival po kojoj se meri kvalitet tima, ali je svakako uoči ovog kola bio bolje pozicioniran. Vila je učinila da Brentford danas izgleda kao ekipa sastavljena od grupe građana, ne kao ozbiljan takmac sa sredine tabele. Do kraja susreta Lavovi su imali čak 19 šuteva ka golu, od čega je 11 lopti išlo u okvir!

Ipak, samo je jedan od svih tih silnih napada do kraja završen pogotkom. Igrao se 59. minut kada je Oli Votkins uz malo sreće i iz trećeg pokušaja u istoj situaciji zatresao mrežu i postavio konačnih 4:0.

Sada će biti jako interesantno videti kako će uprava Aston Vile reagovati. Odnosno, da li će se novi šef stručnog štaba tražiti odmah ili će Danks možda dobiti priliku da prvi put samostalno radi posao u nekom dužem intervalu.

Arsenal je prekinuo seriju pobeda i, narodski rečeno, pokisao na Sent Merizu. Odnosno, bukvalno i figurativno, jer je jaka kiša u Sautemptonu otežavala posao igračima, a na kraju oba tima morala su da se zadovolje po bodom - 1:1 (0:1).

Iako je Arsenal dugo imao prednost u rukama zahvaljujući lepom pogotku Granita Džake već u 11. minutu, Sautempton je apsolutno zaslužio ovaj bod, a gol Stjuarta Armstronga na prelepu asistenciju Mohameda Elijunusija ulepšala je doživljaj navijačima, a ekipi Ralfa Hasenhitla dala određeno samopouzdanje da do kraja kidiše ka golu Arsenala u potrazi za pobedom. Biće opet priče o kvalitetu suđenja na Ostrvu. Arbitar Robert Džons odradio je posao ispod realnih očekivanja za standarde najbolje lige sveta - mada je poznato koliko su ostrvske sudije podložne greškama i lošem vođenju utakmica - jer je Arsenal oštećen za penal.

Probudili su se Sveci u poslednje vreme i u poslednje dve i po sedmice osvojili pet bodova, gotovo koliko i u prethodnih devet utakmica. Uspeli su bar nakratko da pobegnu od Lidsa, Vulvsa i Notingema, ali jasno je potpuno da ćemo do kraja prvenstva gledati možda i nikad neizvesniju, tačnije obimniju borbu za opstanak.

Arsenal ostaje na vrhu tabele uprkos remiju. Mančester Siti se sada približio na samo dva boda, Totenhem bi eventualnim trijumfom nad Njukaslom mogao da dođe u ravan sa braniocem titule uz meč više, dok je Čelsi posle dva uzastopna remija ispustio dobru šansu da dodatno popravi svoje šanse da se ipak uključi u borbu za titulu.

No, daleko je maj...

PREMIJER LIGA – 13. KOLO

Subota

Notingem Forest - Liverpul 1:0 (0:0)

/Avoniji 55/

Everton - Kristal Palas 3:0 (1:0)

/Kalvert Luin 11, Gordon 63, Meknil 84/

Mančester Siti - Brajton 3:1 (2:0)

/Haland 22, 43pen, De Brujne 75 - Trosar 53/

Čelsi - Mančester junajted 1:1 (0:0)

/Žoržinjo 87pen - Kazemiro 90+4/

Nedelja

Aston Vila - Brentford 4:0 (3:0)

/Bejli 2, Ings 7, 14, Votkins 59/

Lids - Fulam 2:3 (1:1)

/Rodrigo 20, Samervil 90+1 - Mitrović 26, Rid 74, Vilijan 84/

Sautempton - Arsenal 1:1 (0:1)

/Armstrong 65 - Džaka 11/

Vulverhempton - Lester 0:4 (0:2)

/Tilemans 8, Barns 19, Medison 66, Vardi 80/

17.30: (2,10) Totenhem (3,45) Njukasl (3,50)

Ponedeljak

21.00: (1,55) Vest Hem (3,90) Bornmut (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Granit DžakaLeon BejliDani IngsOli VotkinsAston VilaSautemptonArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara