Gasperini, Konte, Imobile, Zenga i Pioli (©Shutterstock)
Gasperini, Konte, Imobile, Zenga i Pioli (©Shutterstock)

Atalanta, Inter i Lacio u trci za drugo mesto

Vreme čitanja: 6min | sub. 01.08.20. | 13:11

Juve i Roma najverovatnije sa drugopozivcima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Jedno je sigurno, Atalanta će večeras sići na teren sa najjačim mogućim sastavom i jakom motivacijom da se okiti vicešampionskom titulom. Antonio Konte je u velikoj dilemi: na jednoj strani je drugo mesto u Seriji A a na drugoj osmina finala Lige Evrope protiv Hetafea i otvoren put do finala evropskog takmičenja. Nerazuri imaju maler da igraju meč sa Špancima u sredu u Gelzenkirhenu i kormilar Intera je primoran da rasporedi kranje racionalno raspoložive snage.

Izabrane vesti

Neće biti iznenađenje ako vidimo kombinovane sastve Juventusa i Rome pošto oba tim imaju važne sastanke sledeće nedelje u evropskim takmičenja, a od prvenstva nemaju višta šta da traže, a ni da izgube. Na San Paolu će sve oči biti uprte u Čira Imobilea i njegov pokušaj da uđe u istoriju Serije A, kao najbolji strelac svih vremena u jednoj sezoni, pošto je već kaparisao Zlatnu kopačku.

Na San Siru će Zlatan Ibrahimović i drugovi predstaviti nove dresove i zakazati sastanak za sledeću sezonu dok će Valter Zenga završiti još jednu kratku avanturu na klupi jednog tima Serije A. Posle Palerma, Sampdorije i Krotonea, ni u Kaljariju nekadašnji Spajdermen nije uspeo da pusti dublje korene.

ATALANTA - INTER

Majstorica za drugo mesto se igra u Bergamu. Pobeda je potrebna i jednom i drugom timu jer bi u slučaju remija mogao da profitira Lacio, po onoj klasičnoj “dok se dvojica tuku, treći profitira”, naravno Nebeskoplavi moraju da osvoje sva tri boda na San Paolu da bi mogli da se nadaju vicešampionskoj tituli.

Trener Boginje Gasperini doživljava svaki meč sa Interom kao pitanje života i smrti, još od vremena kada je bukvalno najuren posle samo tri kola iz Apijano Đentilea pre devet godina. Zato nije iznenađenje da vidimo najbolji mogući sastav Atalante, između ostalog i zato što do okršaja sa PSŽ-om ima 11 dana, dovoljno da se obnove snage i zaleče “rane”. U timu iz Begrama nedostaju samo Iličić i Palomino. Slovenački repezentativac ima pobleme psihološke, a ne fizičke prirode i dobio je dozvolu kluba da se vrati u Sloveniju, i kako piše Gazeta, da u šetnjama kroz omiljene šume, pronađe sebe i vrati se u Italiju jači nego što je bio.

Tim Intera je pravi rebus. Konte je uspešno sakrio sve karte i niko sem trenera Nerazura ne zna ko će biti u startnoj postavi. Spekulisalo se čak da bi milanski klub mogao da pošalje i nekoliko igrača iz podmlatka u vatru lombardijskog derbija. To se neće dogoditi i pored toga što Nerazuri igraju za četiri dana u Gelzenkirhenu meč osmine finala u Ligi Evrope protiv Hetafea. U svakom slučaju u baražu je kompletan vezni red sa izuzetkm Barele dok je u napadu siguran samo Lukaku. Odbrana bi trebalo da bude ona standardna, sa Škrinjarom, De Frajom i Bastonijem. Podsetimo, nisu na spisku igrača za večerašnji meč povređeni Vesino i Sensi.

ATALANTA (3-4-2-1): Golini; Toloi, Kaldara, Đimsiti; Hatebor, De Ron, Frojler, Gosens; Malinovski, Gomez; D. Zapata.

INTER (3-4-1-2): Handanović; Škrinjar, De Fraj, Bastoni; Kandreva, Barela, Galjardini, Jang; Brozović; Lukaku, Lautaro Martinez.

NAPOLI - LACIO

Napoli već misli na Barselonu, ali ne bi bilo uputno i ne bi imalo dobar efekat na raspoloženje u tim drugi uzastopni poraz posle pretrpljenog u Milanu protiv Intera. S druge strane Laciju je potrebna pobeda da bi ponovio svoj najbolji plasman u eri Klaudija Lotita. Sa tri osvojena boda Lacio će u najgorem slučaju biti treći dok bi sa nerešenim rezultato u Bergamu postao vicešampion Italije. Interesantna je koincidencija da je Lacio osvojio treće mesto pre pet godina sa Stefanom Piolijem upravo u poslednjem meču pobedivši Napoli na San Paolu 4-2.

Koincidencija je i da bi San Paolo mogao da bude svedok novog rekorda u broju golova u Seriji A. Pre četiri godine Gonzalo Iguain je protiv Frozinonea stigao do kvote 36 golova, večeras će na istom mestu Čiro Imobile biti u lovu na barem dva gola s kojima bi postao najubojitiji golgeter svih vremena, sa 37 golova.

NAPOLI (4-3-3): Ospina; Di Lorenco, Luperto, Kulibali, Mario Rui; Fabian Ruiz, Lobotka, Zjelinski;Kaljehon, Mertens, Insinje.

LACIO (3-5-2): Strakoša; Patrik, Luiz Felipe, Ačerbi; Lacari, Milinković-Savić, Parolo, Luis Alberto, Džoni; Imobile, Korea.

JUVENTUS - ROMA

U poslednjih par godina se nekoliko puta dogodilo da se Juve i Roma sreću u finišu prvenstva kada utakmica nema nikakvu takmičarsku važnost. Ipak, prestiž i rivlastvo između dva tima ostaje dovoljno jako gorivo za bitku na terenu. “Neprijateljsko prijtaeljski meč” je oksimoron koji su pojedini komentatori upotrebili da predstave večerašnji meč u Torinu. Biće veoma interesantno videti koliko će dvojica trenera, Sari i Fonseka, upotrebiti rezervnih igrača budući da oba kluba čekaju ispiti u u evropskim kup takmičenjima u kojima imaju velike ambicije.

Roma je izgubila od Juvea na poslednjih osam gostovanja u Torinu a Juve nije nikada nanizao devet uzastopnih pobeda, do sada, na svom terenu protiv Đalorosih. Kristijano Ronaldo je bio garancija u nastavku prvenstva na Alijanc stadionu: na svim utakmicama u Torinu, osim u Kupu Italije protiv Milana, je zatresao barem jednom mrežu. Ali, Portugalac bi trebalo da predahne pošto je i on shvatio da je Imobile nedostižan na listi strelaca i da je bolje da se koncentriše na meč LŠ protiv Liona.

Na spisku povređenih igrača Juvea se nalaze Dibala, De Šiljo, Kedira i Daglas Kosta, dok Roma završava prvenstvo sa svim igračima na raspolaganju. Večerašnji meč će biti najverovatnije poslednji u Seriji A sa dresom Juvea za Iguina i Ruganija a mogao bi da bude i za Smolinga. Romi je ostalo samo 48 sati da otkupi Engleza ili da postigne novi dogovor o pozajmici sa Mančester Junajtedom, opciju koju su “Crveni đavoli” odbijali od početka.

JUVENTUS (4-3-3): Bufon; Vesli, De Liht, Rugani, Kokolo; Muratore, Bentankur, Rabio; Bernardeski, Iguain, Zanimakja.

ROMA (3-4-2-1): Fuzato; Ibanjez, Smoling, Facio; Zapakosta, Vilar, Veretu, Kalafjori; Zaniolo, Klajvert; Kalinić.

MILAN - KALJARI

Milan i Kaljari žele da završe sa pobedama sezonu u kojoj su sve već rekli. I u Milanu i u Kaljariju stavljaju tačku na fudbalsku godinu sa dozom gorčine u ustima budući da su im ambicije bilo mnogo veće: Milan je sanjao povatak u Ligu šampiona a Kaljari LIgu Evrope u sezoni u kojoj se obeležavala stogodišnjica kluba i pola veka od istorijskog skudeta.

Milan je u nastavku sezone nanizao osam pobeda i tri poraza, ritam za LŠ, koji neće doneti Rosonerima ništa višeo od kvalifikacija za Ligu Evrope. Na strani Milana je i tradicija, Kaljari je tim koga su “Đavoli” najviše puta pobedili u Seriji A a i Stefano Pioli ima odličan skor sa Sardima: čak osam pobeda.

Kaljari dolazi osokoljen prestižnom pobedom nad Juventusom i željom igrača da se oproste na dostojan način od Valtera Zenge koji neće, po svoj prilici, biti potvrđen na klupi Kaljarija za sledeću sezone.

Pioli nema na raspolaganju samo Rebića (suspendovan zbog kartona) dok će Zenga i večeras biti bez Najngolana, Čigarinija, Luke Pelegrinija, Olive i Roga koji nije doputovao u Milano zbog zbira žutih kartona.

MILAN (4-2-3-1): Donaruma; Kalabrija, Gabija, Kjaer, Ernandez; Benaser, Kesi; Salemakers, Čalhanoglu, Leao; Ibrahimović.

KALJARI (3-4-1-2): Kranjo; Valukijevič, Čepiteli, Klavan; Farago, Nandez, Jonita, Matijelo; Žoao Pedro; Simeone, Galjano.

BREŠA - SAMPDORIJA

Breša se oprašta od Serije A na svom stadionu mečom sa Sampdorijom. Oba tima su na poslednje tri utakmice zabeležili poraze koje nisu uticale na konačan ishod: Breša bi i sa tri pobede otišla u Seriju B a Sampdorija je još pre četiri kola obezbedila i matematički opstanak. Trener Breše Lopez u Sampdoriji ima noćnu moru. Urugvajski stručnjak nije uspeo nijednom u svojoj karijeri da pobedi Dorijane, ni kada je sedeo na klupi Palerma, ni kada je vodio Kaljari, a imao je pet prilika.

Utakmica na Rigamontiju će biti i poslednja koju će Sandro Tonali odigrati u dresu Breše pošto je jedan od najvećih talenata italijanskog fudbala već jednom nogom u Interu. Breša će biti oslabljena izostankom centarfora Donarume koji je dodat listi povređenih fudbalera, Bizoliju i Skrabu. Klaudio Ranijeri neće moći da računa na Ekdala i Berežinskog

BREŠA (4-4-2): Andrenači; Sabeli, Gastaldelo, Mateju, Semprini; Špalek, Tonali, Desena, Žmrhal; Toregrosa, Aje.

SAMPDORIJA (4-4-2): Falkone; Depaoli, Jošida, Koli, Auđelo; Lineti, Torsbi, Viera, Jankto; Gabijadini, Kvaljarela.

Piše: Željko PANTELIĆ

SERIJA A - 38 (POSLEDNJE) KOLO

Subota

18.00: (4,50) Breša (3,90) Sampdorija (1,75)

20.45: (2,60) Atalanta (3,40) Inter (2,65)

20.45: (2,15) Juventus (3,50) Roma (3,30)

20.45: (1,25) Milan (6,50) Kaljari (10,0)

20.45: (2,40) Napoli (3,50) Lacio (2,85)

Nedelja

18.00: (7,00) SPAL (4,60) Fjorentina (1,45)

20.45: (2,05) Bolonja (3,60) Torino (3,50)

20.45: (1,52) Leće (4,40) Parma (6,00)

20.45: (1,90) Sasuolo (3,80) Udineze (3,80)

20.45: (1,50) Đenova (4,40) Verona (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ćiro ImobileLacioNapoliRomaJuventusInterAtalantaSerija AValter ZengaMilanKaljariBrešaSampdorija

Obaveštavaj me

Inter
Juventus
Roma
Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara