Veretu i Romero (©AFP)
Veretu i Romero (©AFP)

Atalanta mogla da razbuca Romu, Murijel promašio nemoguće, Kristante bombom doneo bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.04.21. | 20:22

Tim iz Bergama na kraju bio propisno kažnjen, Vučica mnogo bolja u poslednjih 20 minuta

Tako to obično bude. Ako dominiraš više od pola utakmice, a to ne uspeš da materijalizuješ sa ubedljivim vođstvom, na kraju izgubiš (gotovo) sve. Atalanta je danas mogla da razbuca Romu i do temelja sruši Olimpiko, a na kraju je ostala bez dva boda, umalo i sva tri!

Roma na kraju može da bude prezadovoljna rezultatom 1:1 (0:1), dok je Atalanta posle istorijskog trijumfa nad Juventusom u Bergamu ispustio šansu da materijalizuje dobru formu i brdo šansi zbog čega se večeras završila serija od pet ligaških trijumfa.

Izabrane vesti

Kako je samo Atalanta igrala večeras, Đan Pjero Gasperini razlika je bez preterivanja mogla da bude bar tri, ako ne i četiri ili čak pet golova! Gabrijel Romero, Mario Pašalić, Luis Murijel... Boginja provincije je u razmaku od petnaestak minuta drugog poluvremena ispustila tri stopostotne šanse, praktično zicera, svaki izgledniji od prethodnog, samim tim i teži da se ne iskoristi, ali... Kada se tako nešto dogodi, pogotovo zaredom, teško očekivati da će ishod biti pozitivan.

Atalanta je najveći deo utakmice bila zasluženo bolja, Roma je posle jako lošeg prvog dela i dobrih 60 minuta bez udarca u okvir gola Pjerluiđija Golinija počela da diže formu u drugom poluvremenu i u završnih petnaest-dvadeset minuta potpuno nadigrala rivala. Tako je bilo praktično od momenta kada je Robin Gosens zaradio drugi žuti karton pošto je nesmotreno pokupio Žordana Veretua. Ostavio je saigrače na cedilu momak koji je servirao gol Ruslanu Malinovskom, inače heroju nedavnog trijumfa protiv Juventusa, što je Roma umalo iskoristila da potpuno okrene rezultat!

Već u 75. minutu Brajan Kristsante je bombom sa oko 20 metara matirao Golinija i doneo izjednačenje, a do poslednjeg sudijskog zvižduka Edin Džeko je imao dva dobra udarca, ali neprecizna. Prvo je pogodio golmana Atalante kada je istrčao sam ispred njega, da bi zatim prebacio loptu tik iznad prečke. Imao je i Borha Majoral jedan šut s distance, ali daleko bezopasniji od Kristanteovog. U nadoknadi vremena Karles Perez je još jednom testirao Golinija i umalo pogodio, ali se rezultat više nije menja. Poslednji šut imao je Murijel iz slobodnog udarca sa 23 metra, ali je lopta otišla daleko iznad prečke. Na kraju je i Rožer Ibanjez morao ranije na tuširanje zbog drugog žutog kartona...

Atalanta je eventualnim trijumfom mogla da se probije na drugo mesto posle kiksa Milana, ovako je Romi dala tanku nadu da može do kraja prvenstva da se umuva u evrozonu. Da li u Ligu Evrope ili Ligu konferencija, pitanje je...

SERIJA A - 32. KOLO

Utorak

Verona - Fiorentina 1:2 (0:1)

/Salsedo 72 - Vlahović 45+2p, Kaseres 65/

Sreda

Milan - Sasuolo 1:2 (1:0)

/Čalhanoglu 30 - Raspadori 77, 83/

Bolonja – Torino 1:1 (1:0)

/Barou 25 – Mandragora 58/

Krotone – Sampdorija 0:1 (0:0)

/Kvaljarela 53/

Đenova – Benevento 2:2 (2:2)

/Pandev 11, 21 – Viola 5 pen, Lapadula 15/

Juventus – Parma 3:1 (1:1)

/Aleks Sandro 43, 47, De Liht 68 – Brugman 25/

Specija – Inter 1:1 (1:1)

/Farias 12 – Perišić 39/

Udineze – Kaljari 0:1 (0:0)

/Žoao Pedro 55/

Četvrtak

Roma - Atalanta 1:1 (0:1)

/Kristante 75 - Malinovski 26/

20.45: (2,15) Napoli (3,45) Lacio (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Luis Murijel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara