Viktor Kovalenko (©Atalanta BC)
Viktor Kovalenko (©Atalanta BC)

Atalanta, novi posao bez rizika i vera u džak para: Kovalenko za 700.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 14:50

Boginja završila drugi posao ove zime

Preporod koji je Atalanta doživela poslednjih godina zasnovan je na pametnom investiranju i poslovanju bez mnogo rizika. Po formuli – malo platiš, mnogo naplatiš kasnije. Tako je Boginja provincija izrasla u apsolutni hit ne samo italijanskog, već i evropskog fudbala pod komandom Đana Pjera Gasperinija.

Iza svega stoji Đovani Sartori, čovek koji je u zlatno vreme Kalča bio prvi operativac Kjeva, zaslužan za to što su popularni Leteći magarci od pukog učesnika treće lige postali deo standardne postave Serije A s početka trećeg milenijuma.

Izabrane vesti

Upravo je on odgovoran i za Atalantin uspon počev od 2014. godine na ovamo, jer je svoju formulu uspeha preslikao na tim iz Bergama i učinio ga dvostrukim uzastopnim učesnikom Lige šampiona i ozbiljnim rivalom najvećim klubovima Italije i Evrope.

Sada je Sartori završio još jedan zanimljiv posao, drugi ove zime. Po principu “bez mnogo rizika“ iz Šahtjora je doveden vezista Viktor Kovalenko. Transfer je koštao svega 700.000 evra, a reprezentativac Ukrajine je sa Boginjom potpisao ugovor do juna 2025. godine. Dete je Šahtjora, a ove sezone je na jedanaest utakmica postigao četiri gola, sve u ukrajinskom prvenstvu. Sa Šahtjorom je po četiri puta osvajao duplu krunu, a na to je dodao i dva domaća Superkupa. Za svoj dečački klub je odigrao preko 200 utakmica i postigao 32 pogotka.

Trener Gasperini brzo je demantovao priče o mogućoj selidbi Kovalenka na pozajmicu u Đenovu i potvrdio da će se Ukrajinac odmah staviti na raspolaganje Atalanti.



tagovi

Šahtjor DonjeckAtalantaViktor KovalenkoZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara