Atalantinih 80 golova na 28 utakmica uz dve lepotice Murijela! Lazovićev projektil i majstorska asistencija ulepšali feštu u Ređo Emiliji (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.06.20. | 21:35

Boginja provincije zacementirala četvrto mesto, šest golova na meču Sasuolo - Verona (3:3)

Poklonite se Atalanti, igra najbolji fudbal u Italiji! Boginja provincije je postigla 80 golova u prvih 28 kola Serije A ili skoro 2,9 po meču. Ako vam to ništa ne znači, evo poređenja: Juventus je dao 56, Lacio 64, Inter 54, Roma 53, a Napoli 46. Ekipa fenomenalnog Đan Pjera Gasperinija večeras je srušila Udineze na Friuliju i zacementirala četvrto mesto Serije A sa ogromnih devet bodova prednosti u odnosu na petoplasiranu Romu - 3:2 (1:1).

Atalanta ne samo da igra konkretno i lepo za oko, nego je već doktorirala način na koji se dobijaju takozvane male utakmice. Ekipa iz Bergama definitvno više ne predstavlja nikakvo iznenađenje u italijanskom fudbalu, već je ozbiljna realnost i klub koji sebe želi da smesti među timove koji direktno odlučuju ne samo o plasmanu u Ligu šampiona, već vrlo uskoro i o najvažnijim trofejima tamošnjeg fudbala.

Izabrane vesti

Večeras je u prvom planu bio Luis Murijel. Fenomenalni Kolumbijac je pogodio prvi put od nastavka sezone i to dva puta, a ne zna se koji je njegov pogodak bio lepši. Prvi je bio važniji, u 71. minuta iz fantastično izvedenog slobodnog udarca. To je bio gol koji je vratio prednost gostima i potpuno poremetio Zebre, pa je samo osam minuta kasnije stigao nokaut. Papu Gomez je osetio trenutak u kojem se nalazi njegov saigrač, lepo mu je ostavio loptu na oko 22 metra udaljenosti i usledila je "praćka" u nebranjeni deo gola na kojem je stajao Huan Muso.

Pogrešno bi bilo reći da Papu Gomez nije podjednako važan za večerašnje slavlje Atalante kao i Murijel. Argentinski majstor je u devetom minutu majstorski pronašao Duvana Zapatu pred golom Udinezea i ostvario prvu asistenciju, a u 71. minutu je napravio pravi potez zato što je prepustio slobodan udarac Murijelu. Udineze je u svojim redovima imao ultra raspoloženog Kevina Lazanju, koji je na sjajan način istrčao kontranapad svog tima u 31. minutu i doneo izjednačenje Udinezeu, a onda u 87. minutu odličnim udarcem glavom postavio konačan rezultat meča.



Fenomenalo veče imao je i sjajni srpski reprezentativac Darko Lazović, koji je blistao u tandemu sa Marijušem Stepinskim u remiju Verone sa Sasuolom u Ređo Emiliji (3:3). Odlični srpski vezista je prvi put zablistao kod vodećeg gola u 51. minutu, kada se posle dodavanja Stepinskog odlično izborio za poziciju i zakucao loptu pod prečku Sasuolovog gola.

Majstorstvo je predstavljao gol, ali se podjednakom majstorijom mora smatrati i asistencija šest minuta kasnije. Lazović je nakon odličnog prodora levom stranom poslao odličan centaršut spoljnim delom kopačke pravo pred Stepinskog, koji je grudima matirao domaćina.

Ipak, dva tima su se bukvalno nadmetala u sjajim golovima, a čitava fešta u Ređo Emiliji završena je evrogolom Rožerija u sedmom minutu nadoknade. Dva pogotka za Sasuolo dao je Žeremi Boga, dok se kod gostiju u strelce upisao i Mateo Pesina.

Napoli je nastavio da beleži odlične rezultate, pa je u niz pobeda od večeras ubrojan i poslednjeplasirani SPAL (3:1). Bio je to rutinsko slavlje ekipe Đenara Gatuza, iako joj je posao otežao Andrea Petanja izjednačujućim golom u 29. minutu, čime je poništio majstorsku reakciju Drisa Mertensa iz četvrtog minuta.

Ali, SPAL-ova odbrana nije imala rešenje za opasne nalete domaćina, koji je ponovo poveo u 36. minutu golom Kaljehona, dok je konačan rezultat meča postavio Junes u 78. minutu utakmice.

Važno slavlje, prvo nakon pauze ostvarila je Bolonja, srpskog stratega Siniše Mihajlovića, koja je kao gost savladala Sampdoriju (2:1) i dodatno joj otežala borbu za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

SERIJA A - 28. KOLO

Petak

Juventus - Leće 4:0 (0:0)

/Dibala 53, Ronaldo 62pen, Iguain 83, De Liht 85/

Subota:

Breša - Đenova 2:2 (2:1)

/Donaruma 10, Semprini 13 - Falke 38pen, Pinamonti 70pen/

Kaljari - Torino 4:2 (2:0)

/Nandez 12, Simeone 17, Najngolan 46, Žoao Pedro 70pen - Bremer 60, Beloti 66/

Lacio - Fjorentina 2:1 (0:1)

/Imobile 67pen, Luis Alberto 82 - Riberi 26/

Nedelja:

Milan - Roma 2:0 (0:0)

/Rebić 76, Čalhanoglu 89pen/

Udineze - Atalanta 2:3 (1:1)

/Lazanja 31, 87 - Zapata 9, Murijel 71, 79/

Sampdorija - Bolonja 1:2 (0:0)

/Bonacoli 88 - Berou 72pen, Orsolini 75/

Sasuolo - Verona 3:3 (0:0)

/Boga 53, 77, Rožerio 90+7 - Lazović 51, Stepinski 57, Pesina 68/

Napoli - SPA 3:1 (2:1)

/Mertens 4, Kaljehon 36, Junes 78 - Petanja 29/

21.45: Parma - Inter



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara