Atletiko doveo štopera: Gabrijela oterao Peter Lim, a spremno dočekao Simeone

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 13:08

Brazilac potpisao do kraja sezone usled problema sa štoperima koji opterećuju Madriđane

Tako je sudbina udesila: prethodna utakmica Gabrijela Pauliste u dresu Valensije bila je protiv Atletika, a prva naredna biće u dresu madridskog tima. Brazilac je novi fudbaler ekipe Dijega Simeonea, mada to nema veze sa njegovim izdanjem na stadionu Metropolitano u minulom kolu Primere, koliko sa okolnostima koje su ga praktično primorale da napusti Valensiju.

Atletiko je samo iskoristio činjenicu da je 33-godišnji štoper ušao u nenadani problem sa klubom sa Mestalje i ugrabio ga kako rešio problem u defanzivi, pojačan povredom Hose Marije Himenesa, u osetljivom delu sezone. Zato je reagovao i brzopotezno doveo nekadašnjeg člana Viljareala i Arsenala, da mu pomogne do leta. Ugovor je na samo pet meseci, ali će za Čola biti dragocen.

Izabrane vesti

Iz prostog razloga što će Himenes biti odustan minimum mesec dana. Baš u tom periodu Atletiko čeka dvomeč polufinala Kupa kralja sa Bilbaom i okršaji sa Interom u okviru osmine finala Lige šampiona. Na to dodajte činjenicu da je Stefan Savić malo pao u formi, da se Reinildo tek oporavio, pa stručni štab ima još Marija Emorsa i Aksela Vitsela, uz podsećanje da Belgijanac nije klasični štoper, već ga je Simeone prekomandovao iz veznog reda.

Rešenje video u Paulisti, koji je skupio više od 200 mečeva u Primeri, ali je morao da napusti Valensiju. Termin „morao“ najbolje ilustruje njegov status i odnos Petera Lima prema klubu na čijem je čelu. Vlasnik iz Singapura godinama ne dolazi u Španiji, već iz Azije komanduje šta i kako bi trebalo da se uradu i to je jedan od razloga što Valensija odavno nije konkurentna u borbi za mesta u Evropi. Sad se setio da mu Gabrijel nije potreban i rešio je da ga otera na sledeći način. U doskorašnjem ugovoru Brazilca postojala je klauzula po kojoj se saradnja automatski produžava pod uslovom da skupi 20 mečeva La lige kao starter. Taj sa Atletikom bio mu je 16, a s obzirom na ulogu kod Rubena Barahe izvesno bi nadmašio granicu. Čak je i želeo da ostane, ali Lim ga nije hteo i u ponedeljak je stigla „sugestija“ iz Singapura da se klub reši Pauliste. Tako je Atletiko dočekao zicer i iskoristio ga, dok je Valensija uštedela 5.000.000 evra koliko je trošila godišnje na platu fudbalera, kad se na neto iznos dodaju i troškovi doprinosa i poreza.

Gabrijela je želeo i Bešiktaš, nudio mu značajno bolje uslove, u vidu plate od 3.800.000 evra, ali je štoper hteo da ostane u Španiji i zato je prihvatio da igra za 1.200.000 evra za pet meseci.

Treće je pojačanje Atletika ove zime, posle rumunskog golmana Oraciju Moldovana i belgijskog veziste Artura Vermerena.



tagovi

TransferiZimski prelazni rok 2024Gabrijel PaulistaAtletiko MadridValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara