Atletiko ima opcije B i C ako Hames ne potpiše

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.19. | 17:20

Kristijan Eriksen i Đovanilo Selso kao dve ozbiljne varijante

Dijego Simeone je još pre dve sedmice rekao svojim nadređenima: "Dovedite mi Hamesa Rodrigeza".

Čolov megalomanski plan za renoviranje madridskog Atletika će pored kapitalca u liku Žoaoa Feliksa morati da ima još jedno noseće ime, a izbor je već pao na kolumbijskog plejmejkera. Zinedin Zidan je Hamesu dao zeleno svetlo da pređe u Atletiko ako želi, određena je cena na 40.000.000 evra, a sada praktično sve zavisi od igrača. A on se dvoumi.

Izabrane vesti

Iako bi zbog porodice želeo da ostane u Madridu jer bi to bila najbezbolnija varijanta i za njega, on ipak veruje da bi za njegovu karijeru najbolje bilo da obnovi uspešnu saradnju s Karlom Ančelotijem koja datira iz vremena u Realu i Bajernu, kada je Kolumbijac i pružao najbolje igre u karijeri. Zato je njegov agent Žorž Mendeš i dobio zaduženje od Florentina Pereza da do 29. jula završi Hamesov transfer, a jedino ograničenje u ovom trenutku je to da nikakve pozajmice ne dolaze u obzir, već isključivo prodaja. Tu bi Napoli mogao da ispadne iz trke, jer ako bi dao 40.000.000 evra odmah, ne bi imao novca za još neka planirana pojačanja.

TRANSFERI UŽIVO - ponedeljak, 22. jul

Atletiko nema problem s likvidnošću iako je ovog leta već utrošio 250.000.000 evra, jer će novac za Hamesov transfer obezbediti od prodaje Anhela Koree Milanu, ali u slučaju da Kolumbijac na kraju nekim čudom ipak izabere Napoli, Rohiblankosi već imaju spremna dva rezervna rešenja – Kristijana Eriksena i Đovanija lo Selsa.

Eriksen, kome ugovor s Totenhemom ističe narednog leta, bio je svojevremeno tajno ponuđen Atletiku, čak je postojala i priča da je Danac bio na potpis do dres crveno-belih, ali na kraju se transfer nije dogodio. Iako ima još godinu dana ugovora, Eriksen bi Atletiko koštao između 60.000.000 i 70.000.000 evra, bar toliko novca Totenhem traži.

Eriksen je takođe vrlo ozbiljno na Realovoj popisnoj listi, ali sve zavisi od toga da li će Pol Pogba doći iz Mančester junajteda ili ne. Ako se taj transfer ne bude dogodio, Eriksen će sigurno biti sledeća opcija – u igri je i Doni van de Bek iz Ajaksa, a Atletiko bi u tom slučaju teško mogao da parira gradskom rivalu. Finansijski, ali i renomeom.

Zato bi Čolo na kraju mogao da izabere Đovanija lo Selsa. Priča je u neku ruku simpatična, jer se se trojica fudbalera povezuju u kružnom sistemu. Jer, Lo Selso je Totenhemov prvi pik ako Eriksen ode, a Atletikov treći ako ne bude ništa ni od Hamesa, ni od Eriksena.

Betis je za Argentinca prvobitno tražio Totenhemu da isplati otkupnu klauzulu od 98.000.000 evra, a kada je on tražio od kluba da bude stavljen na transfer listu napravljen je dogovor da transfer ne bude ispod 75.000.000 evra, mada se pominje da bi Betis sada prihvatio i pet miliona manju svotu. Totenhem traži još jedno veliko pojačanje, a kako se prelazni rok u Engleskoj završava 8. avgusta, moraće da požuri. Razlog zašto Betis traži veliki novac za Lo Selsa nije samo u dobrim igrama, već i u tome što čak 20 odsto od sledeće prodaje mora da uplati Pari Sen Žermenu. Dakle, ako uzmemo da će transfer biti 70.000.000 evra, PSŽ dobija 14.000.000, što Betisu ostavlja 56.000.000 evropskih novčanica u kasi.

Lo Selso je takođe interesantan i Bajernu, koji još samo osmatra situaciju. Pre nekoliko sedmica stidljivo se prenela informacija da je Atletiko dostavio zvaničnu ponudu za Lo Selsa na 55.000.000 evra, ali je Betis istu glatko odbio.

Dakle, plejmejker je obaveza za Atletiko. Sada je samo pitanje – ko će pristati da se preseli na Vanda Metropolitano?

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara