Slavlje fudbalera Atletiko Nasionala (AFP)
Slavlje fudbalera Atletiko Nasionala (AFP)

Atletiko Nasional preživeo crveni karton, pa penal u završnici i počeo da niže pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.09.22. | 05:12

Treću utakmicu zaredom Zeleni nisu primili gol, a pobedonosni pogodak delo je najboljeg strelca komlumbijske elite Hefersona Dukea

Dozvolio je Atletiko Nasional da mu jedan od najslabijih klubova kolumbijske Klauzure ozbiljno zapreti u 14. kolu, da mu dovede treću uzastopnu pobedu u pitanje, ali je na kraju ipak zadržao ceo plen na svom Atanasio Hirardoru - 1:0. Poveo je velikan iz Medeljina u smiraj prvog poluvremena, a onda crvenim kartonom sredinom drugog dela potpuno oživeo ekipu Patriotasa koji ne nosi bod kući isključivo zbog promašenog jedanaesterca iz 84. minuta.

Po ko zna koji put ove sezone Zeleni slave Hefersona Dukea, najboljeg strelca ekipe, ujedno i najubitačnijeg golgetera kolumbijske elite. Duke se pogotkom sa bele tačke u smiraj prvog poluvremena osamio na čelu liste strelaca.

Izabrane vesti

Nije domaćin dozvolio rivalu nijedan udarac u okvir gola u prvom poluvremenu, sve se odvijalo po planu, ali samo do 68. minuta kada je vezista Danovis Bangero zaradio direktan crveni karton. To je bio znak za totalnu ofanzivu Patriotasa. Trener domaćih Pedro Sarmijento, ekspresno je reagovao sa dve defanzivne izmene, umesto veziste Andradea uveo je defanzivca Angula, a koji minut kasnije napadača Dukea zamenio je Mantiljom, igračem sredine terena. Ideja je bila jasna - da se sva sredstav usmere na odbranu minimalne prednosti u završnih dvadesetak minuta.

Ipak, gosti su stigli do jedanaesterca u 84. minutu, ali se Darvin Lopez nije proslavio. Da je pogodio, mogle bi Patriote do kraja meča da potraže i preokret, a ovako im je serija mečeva bez pobede porasla na čak osam utakmica.

Na kraju se poprilično zakuvalo, te je sudija Rohas u nadoknadi vremena podelio čak pet žutih kartona. Domaći igrači zaradili su tri javne opomene što ih nije mnogo zabrinulo jer su na kraju došli do cilja i treće vezane pobede. Pritom, do nedavno je Atletiko Nasional slovio za jednu od lošijih odbrana u prvenstvu, ali se mreža velikana iz rodnog grada Pabla Eskobara već tri utakmice zaredom nije tresla.

KOLUMBIJA 1 (KLAUSURA) – 14. KOLO

Subota

Bukaramanga – Onse Kaldas 0:0

Miljonarios – Amerika Kali 2:2 (1:1)

/Gomez 30, Valensija 67 – Perez 22, Moskera 90+5/

Nedelja

Envigado – Independijente Medeljin 1:2 (1:0)

/Londonjo 45 - Pons 54, Kambindo 90/

Union Magdalena - Santa Fe 0:2 (0:0)

/Morelo 61pen, Estupinjan 90pen/

Ponedeljak

Alijansa Petrolera - Junior 0:1 (0:1)

/Sambueza 27/

Tolima - Deportivo Pereira 1:3 (1:1)

/Ibarguren 15 - Berio 22, Ramirez 75, Kastro 90/

Deportivo Kali - La Ekidad 1:2 (1:2)

/Segura 24 - Moreno 14, Sabag 34/

Utorak

Jaguares - Agvilas 0:0

Atletiko Nasional - Patriotas 1:0 (1:0)

/Duke 45+2/

Sreda

02.00: (1,57) Deportivo Pasto (3,50) Kortulua (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko NasionalPatriotasKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara