Navijači Flamenga u neverici (Foto: Reuters)
Navijači Flamenga u neverici (Foto: Reuters)

Atletiko Paranaense obrukao Flamengo na Marakani, navijači napali trenera i pevali Žoržu Žesusu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 05:20

Dijego Kosta i Hulk golovima overili prolazak Atletiko Mineria u finale Kupa Brazila i zakazali megdan sa sastavom iz Kuritibe

Potpuni šok na Marakani. Flamengo je u Rio de Žaneiro doneo remi iz Kuritibe, ali je pred svojim navijačima doživeo katastrofu. Atletiko Paranaense je predvođen napadačem Nikaom naneo težak poraz aktuelnom prvaku Brazila (3:0), zaradio 3.500.000 evra i plasirao se u finale kupa, u kojem će se za trofej boriti sa Atletiko Mineirom (potvrdio 4:0 iz prve utakmice pobedom u Fortalezi od 2:1).

Gotovo neverovatan rezultat u Riju, s ozbirom da su fudbaleri Flamenga 76 odsto vremena imali loptu u nogama i uputili pet udaraca više ka golu od večerašnjeg rivala. Pet puta je Atletiko Paranaense pretio Dijegu Alvesu i tri puta ga savladao. Njegov kolega sa druge strane terena Santos je susret okončao sa čak 11 intervencija!

Izabrane vesti

Poraz je teško pao navijačima, koji su po okončanju susreta uputili salvu uvreda treneru Renatu Gauču i provocirali ga pesmama posvećenim bivšem treneru Žoržu Žesusu. Povratnik na klupu Benfike je sa Rubronegrima osvojio pet trofeja, između kojih i titulu u Seriji A, ali i u Kopa Libertadores.

Igrao se peti minut kada je Kajser Renato de Souza pao u kaznenom prostoru Flamenga. Usledila je VAR provera, da bi posle par minuta sudija pokazao na kreč. Odgovornost je preuzeo napadač Nikao i pogodio za 0:1 i muk na stadionu u Riju.

U 32. minutu je sviran penal na drugoj strani, ali je video tehnologija ponovo bila na strani Atletika. Posle gledanja snimka procenjeno je da nema materijala na najstrožu kaznu. Duboko u nadoknadi prvog dela igre, u čak 53. minutu prvog poluvremena, Nikao postiže još jedan pogodak. Šutirao je sa desne strane iz kaznenog prostora rivala i matirao Alvesa. koji je morao bolje da reaguje. Iskusnom čuvaru mreže je lopta prošla ispod ruke.

Igrale su se u nastavku viktorije pred golom sastava iz Kuritibe, koji je u finišu ostao i sa igračem manje, kada je Kelven zaradio direktan crveni karton. Bacio je Renato potom sve karte na napad, ali je ostavio previše prostora rivalu za kontre, koji je to iskoristio u 89. minutu, kada je preko Ze Ivalda stavio tačku.

U drugom polufinalu su Dijego Kosta i Hulk potvrdili pobedu Atletiko Mineira iz prvog meča sa Fortalezom. Kod kuće su slavili sa 4:0, u gostima - 2:1.

Bivši napadač madridskog Atletika i Čelsija je u 61. minutu pobegao odbrani Fortaleze, uhvatio je zalet na centru, sjurio se kao brzi voz ka golu rivala i na kraju rutinskom egzekucijom doneo prednost gostima.

Sve je postalo jasno u 84. minutu, kada su gosti iz Belo Orizontea dobili penal, a u gol ga pretvorio stameni Hulk. Iskusnom napadaču to je šesti gol u kupu i sada je usamljen na vrhu liste strelaca. Fortaleza je utehu pronašla u prvom minutu nadoknade, kada je Romarinjo iz dosta sreće zatresao mrežu Atletika. Tukao je iz velike udaljenosti, lopta je pogodila jednog od igrača gostiju i prevarila golmana Eversona.

BRAZIL, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

Flamengo - Atletiko Paranaense 0:3 (0:2) /prvi meč 2:2/

/Nikao 9p, 45+8, Ze Ivaldo 89/

Fortaleza - Atletiko Mineiro 1:2 (0:0) /prvi meč 0:4/

/Romarinjo 90+1 - Dijego Kosta 61, Hulk 84p/


tagovi

Atletiko ParanenseFlamengorenato gaučoŽorž ŽezusAtletiko MineiroFortalezaDijego KostaHulk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara