(©Reuters)
(©Reuters)

Atletiko ponovo u Sevilji, ovaj put poraz nije opcija

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.04.21. | 10:40

Prošlog vikenda Jorgandžije su se u Madrid sa Ramon Sančez Pishuana vratile praznih šaka. Novi neuspeh bi, možda, označio početak kraja šampioskih ambicija

Istrošili su Dijego Simeone i njegovi izabranici sve kredite. Ne tako davno imali su osam bodova prednosti, a na novo gostovanje u Andaluziju putuju bez ijednog boda prednosti. Pozamašan plus u potpunosti je istopio Real Madrid sinoćnom pobedom u El Klasiku, dok je Barselona ostala na bodu zaostatka. Istina, ima Atletiko Madrid utakmicu manje od ljutih rivala, ali treba pokoriti Benito Viljamarin. Zato poraz, a vala ni remi, ovaj put nisu opcije.

U duelu sa Betisom (21.00) pobeda je imperativ za fudbalere Atletika, koji su i prošlog vikenda igrali u Sevilji, protiv istoimenog rivala, i izgubili 1:0. Nije mogao Simeone za tu utakmicu da računa na povređene Stefana Savića, Janika Karaska i Žoaa Feliksa. Imao je samo šestoricu igrača na klupi za rezerve, a za gostovanje Betisu je zbog akumuliranih žutih kartona ostao bez Luisa Suareza, Markosa Ljorentea i Žofrija Kondogbije. Ali, čak i da se ponovi situacija sa Ramon Sančez Pishuana kada Jorgandžije nisu imale dovoljno igrača ni da popune klupu, tri boda protiv zeleno-belih ne smeju se dovoditi u pitanje ukoliko Jorgandžije i dalje žele 11. naslov prvaka Španije. Prvi od 2014. godine.

Izabrane vesti

Izostanak Luisa Suareza i povratak u sastav Žoaa Feliksa jasan je signal da će Portugalcu biti povereni ključevi Atletikovog napada. Za jedan od najbitnijih mečeva sezone Atletiko je ostao kratak za dva igrača koja su mu najviše donosila u ofanzivi. Nije isti tim Atletiko sa Luisom Suarezom i Markosom Ljorenteom i bez ovog dvojca.

21.00: (3,05) Betis (3,05) Atletiko Madrid (2,50)

Pitanje šampiona se, možda, odlučuje u Sevilji. Proklizaju li Jorgandžije ponovo, veliko je pitanje hoće li moći da smognu snage da se podignu do kraja. Atletiko već neko vreme deluje kao bokser u nokdaunu, čeka se klasičan nokaut. A, Andaluzija i njen najveći grad mogli bi biti kombni po ambicije Jorgandžija.

Betis je daleko od četvrtoplasiranog gradskog rivala, odnosno pozicije koja vodi u Ligu šampiona, ali sa Viljarealom i Real Sosijedadom bori se za plasman u Ligu Evrope sledeće sezone i ima svoj motiv u ovoj utakmici. Manuel Pelegrini dovija se kako da nadoknadi izostanak Borhe Iglesijasa. Napadač je zeleno-belima iz Sevilje u poslednje vreme bio talija. Odgovoran je za pobedu nad Hetafeom i preokret protiv Alavesa na Benito Viljamarinu, a pogodio je i u prošlom kolu protiv Elčea. Izostanak Borhe Igresijasa gura Huanmija u špic, a najveću podršku u napadačkim akcijama pružaće mu Nabil Fekir, Aitor Ruibal i Serhio Kanales, prvi strelac tima uz Borhu Iglesijasa (obojica su postigla po sedam golova) i najbolji asistent.

Prethodni međusobni duel završen je pobedom Atletika 2:0, a Madriđani su slavili i u oba meča prošle sezone (1:0 i 2:1). Inače, kada igraju crveno i zeleno-beli u poslednje vreme, samo jednom se od 2017. desilo da bude postignuto više od dva gola. Kako i jedni i drugi ove sezone mnogo češće pogađaju u drugom poluvremenu, trebalo bi očekivati mirne mreže u prvih 45 minuta. Tome u prilog ide podatak da je Betis pobedio poslednje tri utakmice na domaćem terenu, dok Atletiko na strani ima samo jedno pobedu u poslednjih pet mečeva, a pre ove utakmice, računajući i duel sa Čelsijem u Ligi šampiona, dvaput je izgubio i jednom igrao nerešeno u gostima. Kvalitet je na strani gostiju, ali moraće dobro da se pomuče da bi opravdali ulogu favorita u nedelju.

PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Ueska - Elče 3:1 (2:1)

/Mir 3, Ramirez 30, Mir 88pen - Vavro 4ag/

Subota

Hetafe - Kadiz 0:1 (0:0)

/Timor 64ag/

Bilbao - Alaves 0:0

Eibar - Levante 0:1 (0:1)

/De Fritos 45+2/

Real Madrid - Barselona 2:1 (2:0)

/Benzema 13, Kros 28 - Mingeza 60/

Nedelja

14.00: (1,65) Viljareal (3,60) Osasuna (6,00)

16.15: (3,10) Valensija (3,35) Sosijedad (2,30)

18.30: (2,15) Valjadolid (3,10) Granada (3,80)

21.00: (3,05) Betis (3,05) Atletiko Madrid (2,50)

Ponedeljak

21.00: (3,45) Selta (3,25) Sevilja (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MadridBetisValensijaReal SosijedadPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara