Mark Roka (©Reuters)
Mark Roka (©Reuters)

Atletiko se setio Marka Roke, ali nema 20.000.000 evra da zatvori transfer

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 18:34

Rohiblankosi imaju problem likvidnosti

Tokom proteklih godinu i po dana Mark Roka bio je prilično zastupljen u našoj dobro poznatoj rubrici TRANSFERI UŽIVO. Tada se dosta pričalo o interesovanju Mančester Sitija, Bajerna i madridskog Reala, a sva je prilika da će Roka ponovo biti deo naših svakodnevnih postova u blogu.

Pošto je spuštena zavesa na sezonu u Primeri španski mediji najavili su "čerupanje" Espanjola, a Mark Roka se dovodio u vezu sa Arsenalom i Milanom. Sada se u igru uključio i - Atletiko Madrid! Na Iberijskom poluostrvu tvrde da se stručni štab Rohiblankosa "setio" Roke kao mogućeg pojačanja u veznom redu i to za malu sumu novca po današnjim standardima.

Izabrane vesti

Kako je Espanjol odnedavno drugoligaš, sada više praktično nema nikakav mehanizam po kojem bi mogao da zaustavi njegov izlazni transfer, a iz istog razloga neće imati preveliki prostor za pregovore oko cene. Zato i ne čudi što bi transfer španskog veziste mogao Atletiko da košta samo 20.000.000 evra, što je prilično malo novca za nekog koga su tražili Bajern, Real i Siti...

Iako na prvo oko deluje da je mnogo ozbiljniji igrač od Arsenala i Milana, Atletiko u ovom trenutku nema novca čak ni za ovaj transfer, s obzirom da trenutno ima problem likvidnosti. To znači da će Atletiko zbog ogromnih troškova prošle godine, ali i isplaćivanja obeštećenja Čelsiju u visini od preko 50.000.000 evra za Alvara Moratu, što je pristiglo na dnevni red ovog leta, morati tokom prelaznog roka prvo da proda, da bi mogao da dovodi. Prva ideja je da Atletiko niz vodu pusti Tomu Lemara, ali o ovom problemu smo već pisali - interesovanje za njega ne postoji! A i cena mu je toliko pala da bi jedva pokrila eventualne troškove Rokinog transfera.

Kako se šuška po Španiji, za Roku su interesovanje iskazali još i Viljareal i Sevilja.



tagovi

Mark RokaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara