Radost Feliksa (©Reuters)
Radost Feliksa (©Reuters)

Atletiko silan: Šmekerski golovi Morate i prekid crnog niza, Feliksov het-trik asistencija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 21:24

Portugalac podelio odbranu Hetafea na dva dela i stao rame uz rame sa Ronaldom i Figom - 3:0

Vratio se Alvaro Morata posle bezmalo dve godine u Madrid i naterao Čola Simeonea da se zamisli. Kreiran je ambijent takav ambijent da španski napadač nigde nije poželjam, umnogome je za to zaslužan upravo Morata. Kumovao je stvaranju toksične atmosfere promašajima, nije ubedio Juventus da je on taj. Stara dama odustala je od kupovine, a Atletiko Madrid ga je nevoljno prihvatio nazad. 

Nisu u Atletiku bili preterano srećni što se vratio, nadali su se da će se neko drugi ponuditi i odvesti Alvara Moratu kad nije Juventus, posle večerašnje eksplozije u predgrađu Madrida neće ni pomišljati na tako nešto. Ta opcija je precrtana, sa “novim” Moratom, punim samopouzdanja Atletiko diše punim plućima i ne brine na gostovanjima - 3:0 (1:0). 

Izabrane vesti

Odavno Morata nije plenio i bio ubojit u završnici kao večeras, počastio je Hetafe, u kome je proveo jedan deo školovanja, sa dva šmekerska gola. I prekinuo je neslavan niz. Šest godina je prošlo otkako je zatresao mrežu udarcem van kaznenog prostora. Još od perioda kada je bio u Real Madridu nije pogodio sa distance, tada je žrtva bio Deportivo. Odložio mu je loptu Žoao Feliks i upisao prvu od tri asistencije u malog gradskom derbiju. 

Imali su u Atletiku daleko veća očekivanja od Portugalca kada su benfikin račun uplatili 127.500.000 evra, ali najskuplja investicija u istoriji kluba nikako se ne može podvesti pod promašaj. Od Feliksa su samo dva igrača u protekle tri sezone učestvovala kod više golova. Anhel Koreaa je bio uključen u 45, a Luis Suarez kod 37 golova. Žoao Feliks im se opasno približio, na koti je 34. 

U svakoj čorbi bio je mirožija na stadionu Alfonso Perez. Pravovremeno je doturio loptu do Morate i kod drugog gola, a centarfor Atletika je slabijom levom nogom zakucao loptu pod prečku. Otresao je čuvara, dotrčao do tribine i pokazao da je on gazda. Od dovdavanja i kretnji Portugalca profitirao je i Antoan Grizman, a Žoao Feliks je ušao u odabrano društvo. 

Postao je drugi igrač Atletiko Madrida koji je na jednom meču podelio tri asistencije - pre njega to na Vinsente Kalderonu učinio Koke - kao i treći Portugalac u Primeri. Stao je u rame uz rame sa Kristijanom Ronaldom i Luisom Figom.

PRIMERA - 1. KOLO

Petak

Osasuna – Sevilja 2:1 (1:1)

/Avila 9, Oroz 74pen - Mir 11/

Subota

Selta - Espanjol 2:2 (1:0)

/Aspas 45+2, Pasijensija 63 - Espozito 72, Hoselu 90+8pen/

Valjadolid - Viljareal 0:3 (0:0)

/Džekson 49, Baena 81, 89/

Barselona - Rajo Valjekano 0:0

Nedelja

Kadiz - Sosijedad 0:1 (0:1)

/Kubo 24/

Valensija - Đirona 1:0 (1:0)

/Soler 45+1pen /

Almerija - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Ramazani 6 - Vaskez 61, Alaba 75/

Ponedeljak

Atletik Bilbao - Majorka 0:0

Hetafe - Atletiko Madrid 0:3 (0:1)

/Morata 15, 59, Grizman 75/

21.30: (1,48) Betis (4,40) Elče (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraHetafeAtletiko MadridAlvaro MorataŽoao FeliksDijego SimeoneAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara