Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Atletiko sustiže Barsu, a Valensija je u usponu

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.24. | 15:16

Jedan od derbija 22. kola Primere igra se u Madridu

Barselona nije uspela da se izbori protiv Viljareala posle goleade u subotu, a Atletiko Madrid to može da iskoristi dan kasnije. Sastav Dijega Simeonea je u prilici da se izjednači sa katalonskim gigantom na trećem mestu Primere, ali najpre mora da pobedi Valensiju kod kuće (21.00).

Nedeljni meč između Atletiko Madrida i Valensije sigurno će biti jedan od derbija 22. kola Primere. Stadion Vanda Metropolitano u Madridu biće domaćin meča u kome će mnogo toga biti na kocki. Domaći žele da se popnu na treće mesto posle kiksa Barse, ali Valensija, koja igra u odličnoj formi, sigurno im neće dati ništa za džabe. Uostalom nije izgubila pet puta u nizu, a poznati timovi su joj stajali na putu.

Izabrane vesti

Pored uspešne ligaške kampanje, madridski tim je ostvario i veliki uspeh u domaćem Kupu. Ne samo da su se Kolčonjerosi zahvaljujući golu Memfisa Depaja plasirali u polufinale ovog prestižnog takmičenja posle pobede nad Seviljom od 1:0, već sada imaju velike panse da dođu do trofeja jer niko od glavnih favorita nije stigao u završnicu. Đirona je neočekivano pala od Majorke, Barselona nije mogla da se izbori sa Bilbaom, a Simeoneovi vojncii su uspeli da nokautiraju gradskog rivala Real Madrid.

21.00: (1,60) Atletiko Madrid (3,90) Valensija (6,00)

Atletiko se u prvenstvu poslednji put suočio sa Granadom, koja je u borbi za spas. Madriđani su se mnogo mučili za pobedu. Tek deset minuta posle odmora jedinim golom na utakmici odlučio je Alvaro Morata, kome je to već bio 13. pogodak u ligi.

Valensija će u meč ući sa nekoliko prednosti. Posle prošlogodišnje neuspešne sezone, kada se dugo činilo da će možda i da završi u Segundi, sada je porasla i jaše na talasu pozitivnih rezultata. Slepi miševi su na osmom mestu, a jedva da su kiksirali u ligi u poslednje vreme, a bili su uspešniji od Kolčonjerosa u prethodnom međusobnom meču u sezoni.

To je takođe bila vrlo jasna stvar, jer je već na poluvremenu Valensija vodila sa dva gola zahvaljujući pogocima Uga Dura, a Havi Gera je potom dodao treći i zapečatio nade crveno-belih. Ipak, potrebno je dodati da je u takvom podvigu uspela posle skoro devet godina posta, tokom kojih je bila stalni učesnik najvišeg španskog takmičenja.

Kao što je već rečeno, ekipa iz trećeg po veličini španskog grada sada dobro prolazi, što je i potvrdila u prošlom kolu na svom terenu protiv jakog Bilbaa. Prvo poluvreme završeno je bez golova, ali je četvrt sata posle pauze Duro iskoristio centaršut Gaja i domaći su poveli sa 1:0. Bila je to četvrta uzastopna pobeda Slepih miševa u prvenstvu.

Amala i Dijakabi sigurno neće moći da pomognu Valensiji zbog obaveza na Afričkom kupu nacija, a usled povreda meč će propustiti Almeida, Kanos i Koreja. Domaćima neće igrati Aspilikueta, Lemar i Vitolo.

-----------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------------

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Almerija - Alaves 0:3 (0:1)

/Omorodion 10, 88, Rioha 52/

Subota

Sosijedad - Rajo Valjekano 0:0

Las Palmas - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Munjos 53 - Vinisijus Žunior 65, Čuameni 84/

Barselona - Viljareal 3:5 (0:1)

/Gundogan 68, Pedri 68, Bai 71 pen - Moreno 41, Akhomah 56, Guedeš 84, Serlot 90+9, Morales 90+12/

Majorka - Betis 0:1 (0:1)

/Altimir 45+1/

Nedelja

14.00: (2,80) Selta (3,40) Đirona (2,50)

16.15: (5,00) Kadiz (3,50) Atletik Bilbao (1,75)

18.30: (2,10) Sevilja (3,45) Osasuna (3,90)

21.00: (1,60) Atletiko Madrid (3,90) Valensija (6,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Hetafe (3,60) Granada (4,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraAtletiko MadridValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara