Mario Gece (©Reuters)
Mario Gece (©Reuters)

Atletikova ponuda Geceu - poniženje ili realnost

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 16:44

Madriđani žele Nemca u svojim redovima, ali za daleko manje para nego što mu donosi aktuelni ugovor koji ističe kroz nekoliko dana

Njegov povratak u Dortmund 2016. slavljen je poput tutule. Istina, bili su mu zamerili kada je odlazio u Bajern, ali ratne sekire su zakopane kada se vratio... Njegov odlazak ove nedelje biće - tragedija. Bez obzira što u drugom mandatu nije bio ni senka onog velikog igrača, Mario Gece (28) uvek će imati posebno mesto u srcu navijača Borusije. Zato njegov odlazak nije nešto preko čega se lako prelazi. Srce kaže jedno - razum drugo. A razum je nešto što je u ovom slučaju preovladalo i u upravi kluba.

Izabrane vesti

"Rastajemo se sa Marijom Geceom ovog meseca. To je odluka koju su sa zadovoljstvom prihvatile obe strane. Mario je sjajan čovek”, kazao je nedavno sportski direktor Milionera Mihael Cork.

Prema informacijama Bilda Gece neće biti u konkurenciji za tim u poslednjem kolu protiv Hofenhajma (navodno zbog prevremenog rođenja sina), a to znači da je poslednje minute u dresu Borusije već odigrao. Bilo je to još 26. maja u derbiju sa Bajernom, kada je ušao u igru u poslednjih desetak minuta.

Mario Gece ove sezone odigrao je samo 609 minuta kroz 21 takmičarsku utakmicu. Učinak skroman - tri gola i jedna asistencija. Samo jednom na terenu bio je svih 90 minuta...

Tokom drugog mandata u Dortmundu Gece je igrao pod četiri trenera - Tuhel, Boš, Šteger, Favre - i nikada nije uspeo da se u potpunosti nametne. Pogotovo ne kod Lusija Favre, tako nikoga ne čudi što mu nije ponuđen novi ugovor. Da ne govorimo o tome koliko će njegov odlazak rasteretiti budžet.

Junak Nemačke iz Rija 2014. i strelac gola za titulu šampiona sveta tako je slobodan u izboru nove sredine, međutim sve to za njega dolazi u vrlo nezgodnom momentu. Slobodni agenti poslednjih godina uzimaju ozbiljan novac samo na konto potpisa, što očito neće biti slučaj sa Geceom, pošto je kriza izazvana koronavirusom učinila svoje. Sve ponude koje je do sada dobio daleko su ispod sadašnjeg ugovora. Podsetimo, Mariju 30. juna ističe ugovor po kom je na godišnjem nivou zarađivao 10.000.000 evra.

Imajući to u vidu Gece bi poslednju ponudu čak mogao da smatra "ponižavajućom". Bild piše kako se pre nekoliko dana javio Atletiko Madrid i pred 28-godišnjeg napadača stavio ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni?!

Pre Atletika kao nove destinacije Marija Gecea pominjali su se Berlin (Herta) i Milano (Milan). Cifre takođe nisu bile ni približne sadašnjem ugovoru. Moraće zlatni dečko nemačkog fudbala da se pomiri sa činjenicom da više nije "u piku" da ga čekaju prosečni ugovori u jeseni karijere...


tagovi

Mario GeceLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara