Atletikova poslednja bomba – Eriksen!

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.19. | 13:11

Jorgandžije izgubile strpljenje sa Hamesom Rodrigezom

Atletiko Madrid je već prodrmao fudbalsku pijacu kada je za 127.500.000 evra doveo Žoao Feliksa iz Benfike, a potom i kada je za još toliko para doveo gomilu drugih pojačanja poput Ljorentea, Felipea, Erere, Ermosa, Tripijera, Lodija i Šaponjića.

Ali to nije sve od Madriđana!

Izabrane vesti

Čolo Simeone traži i veliko pojačanje na poziciji ofanzivnog vezsite, a madridski mediji javljaju da je klub počeo operaciju dovođenja Kristijana Eriksena iz Totenhema.

Dugo je Hames Rodrigez bio prva meta, ali su se pregovori otegli, Real ne popušta i Atletiko polako diže ruke od Kolumbijca. Plan B je tako postao plan A, pošto Atletiko nema nameru da plati Realu 50.000.000 evra za Hamesa. Ali je spreman da plati i više za Eriksena.

Danac odbija da produži ugovor sa Totenhemom koji mu ističe narednog leta i nadao se drugom pozivu iz Madrida. Realovom. Florentino Perez bi ga rado pozvao, ali Zindedin Zidan insistira da kapitalno pojačanje u veznom redu bude Pol Pogba, tako da Eriksen ima sve manje vremena da čeka Real.

Tu uskače Atletiko. Predsednik Hil Marin, direktor Berta i trener Simeone su se složili da je Eriksen profil pojačanja kakvo je potrebno Kolčonjerosima. Sada predstoji teži deo posla. Ubeđivanje Totenhema.

Spursi su prošlog leta tražili neverovatnih 200.000.000 evra za Danca, ali sada nisu u situaciji da postavljaju takve uslove jer sledećeg leta mogu da ga izgube bez obeštećenja. Eriksen je do sada bio i više nego jasan da ne želi da potpiše novi ugovor. Totenhem svakako neće dozvoliti da Danac ode za godinu dana kao slobodan igrač i sada je prodaja jedino rešnje.

Perthodnih nedelja se šuškalo da bi Totenhem pristao i na ponudu od 70.000.000 evra što je Atletiko dostupna cena. Pogotovo ako proda Koreu u Milan za više od 50.000.000 evra. Da bi došlo do ove transfer bombe, potrebno je da Danac i zvanično zatraži transfer od Totenhema posle povratka sa truneje po Aziji. Atletiko čeka kao zapeta puška.

I to bi bio kraj glamuroznog letnjeg šopinga na Metropolitanu. Konačan ceh bi mogao da iznosi preko 300.000.000 evra. Ali je Atletiko i bez Koreine prodaje već zaradio 311.000.000 evra od odlaznih transfera ovog leta.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara