FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

Atmosfera dostojna "Najvećeg kluba univerzuma" zastrašila tragičara Benzemu, krah Itihada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 22:03

Al Ahli u spektakularnoj atmoferi izborio polufinale Svetskog klupskog prvenstva

Mnogo je para uložio Al Itihad kako bi postao ravnopravan takmac i protiv ekipa van svog kontinenta. Osvajanjem titule šampiona Saudijske Arabije prethodne sezone stekao je pravo učešća na Svetskom klupskom prvenstvu kao prvak zemlje domaćina, ali je opšti utisak da bi po reputaciju kluba bolje bilo da nije ni igrao.

Poražen je tim Marsela Galjarda od egipatskog Al Ahlija 3:1 u četvrtfinalnom susretu, a kako se meč odvijao mogao je da doživi i veću katastrofu. Posle sat vremena igre gost je već dao tri gola i rešio pitanje pobednika, a propast Itihada krenula je od finiša prvog poluvremena kada je Karim Benzema promašio penal.

Izabrane vesti

Čuvena je priča po kojoj navijači Al Ahlija nazivaju Real Madrid najvećim klubom na svetu, a svoj najvećim u univerzumu. Uzeći u obzir euforiju više od 50.000 gledalaca na stadionu Kralja Abdulaha u Džedi i način na koji su igrači iz Kaira smrvili rivala na njegovom stadionu, ta teza ove večeri bila je i te kako potkrepljena.

Sve se crvenilo na tribinama od dresova afričkog šampiona, a Ali Malul, Husein El Šahat i Emam Ašur redom su pogađali za istinsku ekstazu na Bliskom istoku. Videla sa na licima Karima Benzeme, Engola Kantea, Fabinja i saigrača neverica, a unezvereno je sve posmatrao strateg Marselo Galjardo, čovek koji je dotakao nebesa osvajanjem Libertadoresa sa River Plejtom.

Dao je na kraju Benzema počasni gol u poslednjim trenucima utakmice, ali je sve to bilo nedovoljno da se otarasi epiteta apsolutnog tragičara.

Al Ahli će u polufinalu igrati protiv južnoameričkog šampiona Fluminensea (utorak 19.00), dok se 24 časa kasnije u drugom sastaju Mančester Siti i Urava Red Dajmonds.


KLUPSKO SVETSKO PRVENSTVO – ČETVRTFINALE

Petak

Klub Leon - Urava 0:1 (0:0)

/Šalk 78/

Al Ahli Kairo - Al Itihad 3:1 (1:0)

/Malul pen 21, El Šahat 59, Ašur 90 - Benzema 90+2/

(Fluminense i Mančester Siti su se direktno plasirali u polufinale)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FIFA Klupsko svetsko prvenstvofifa svetsko prvenstvo klubovaAl Ahli KairoAl ItihadKarim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara