Usem Auar (AFP)
Usem Auar (AFP)

Auar ide u Ajntraht da oživi poput Luke Jovića i Andrea Silve

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 01:32

Bonus za potpis 5.000.000 evra, godišnja plata 3.000.000...

Nekada su u redu za Lionovog Usema Auara stajali velikani poput Arsenala, Barselone, Mančester Sitija, a gazda kluba Žan Mišel Ola nije želeo da ga pusti za manje od 60.000.000 evra. U međuvremenu je centralni vezista, prošlog leta, odbio Mančester Junajted i Notingem Forest, ćakulalo se da je postigao dogovor sa Romom u koju na kraju nije otišao, a sva je prilika da će od leta karijeru nastaviti u Bundesligi.

Pouzdani nemački novinar Patrik Berger sa Sport 1 tvrdi da je Auar u pomodmaklim pregovorima sa Ajntrahtom i da je vrlo blizu prelaska u Frankfurt kao slobodan igrač. Biće to još jedan sjajan ulov sportskog direktora Markusa Krešea nakon što je pre oko šest meseci bez obeštećenja doveo Randala Kolo Muanija na kojem će klub u budućnosti masno profitirati.

Izabrane vesti

Auar možda je jeste malo usporio u odnosu na sezone 2017/18 i 2018/19 kada je delovao kao vezista koji će nekim kapitalnim transferom zapaliti Evropu, ali talenat je i dalje tu, a Ajnatraht plodno tlo da se pelcer primi, odnosno da biljke koje su počele da venu, povrate svežinu i sjaj. Tako je uostalom bilo i sa Lukom Jovićem posle neslavne epizode u Benfici, odnosno Andreom Silvom posle bledih izdanja u Milanu.

Auar bi trebalo da dobije bonus od 5.000.000 evra samo za potpis kao i godišnju platu od 3.000.000. Na elitnoj evropskoj sceni je poprilično dugo iako ima samo 24 godine. Ima već 225 nastupa za Lion od čega 172 u Ligi 1. Pre nekoliko sezona bio je poprilično zapažen i u Ligi šampiona gde je na 15 nastupa upisao jedan pogodak, ali čak devet asistencija.

Ako se transfer zaista obistini, mogao bi to da bude pun pogodak, kako za Ajntraht, tako i za Auara. Orlovima je neophodno osveženje u manevru budući da uz standardni duo Đibril Sou - Kristijan Jakić, na raspolaganju praktično ima još jedino kapitena i veterana Sebastijana Rodea.



tagovi

Usem AuarAjntraht FrankfurtAjntrahtLion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara