Derbišajer (©AFP)
Derbišajer (©AFP)

AUSTRALIJA: Adelajd drhti od Meta Derbišajera

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 05:49

U prethodnom duelu postigao het-trik

Bio je Met Derbišajer zlatni dečko engleskog fudbala. Ili se bar verovalo da će biti kada je sa mnogo uspeha nosio dres mlade reprezentacije. Sećamo ga se i kao ne baš fer-plej igrača iz toga doba, kada je igrao protiv vršnjaka iz Srbije.

Ali, kako to često biva, čudni su putevi fudbalski i talenat neretko negde zaluta, zagubi se na prelazu u svet odraslih. Tako je i Derbišajer kako je stasavao tako je i tonuo sve niže, od Blekburna je išao do Olimpijakosa, a onda sve niže: Birmingem, Notingem, Oldam i tako redom do kiparske Omonije, a od prošle godine – Australije.

Izabrane vesti

Klub Mekartur, koji je od ove sezone član australijske A lige i za sada mu sasvim dobro ide, u sredini je tabele. A i Derbišajeru dobro ide, na 15 utakmica postigao je 10 golova i drugi je strelac lige. U 35. godini.

Štaviše, dočekao je engleski fudbaler da se njega neko zaista plaši na terenu. Ekipa Adelajd junajteda svu svoju pažnju u današnjem meču (11.35) pokloniće Derbišajeru. Ne samo zbog tih deset golova na kontu, već zato što je u prvom okršaju ova dva tima, koji je Mekartur dobio sa 4:0, iskusni Met postigao het-trik. A, to mu se odavno nije desilo.

Adelajd je od tog poraza od Mekartura ušao u seriju. Imao je šest vezanih pobeda i taman kada je došao nadomak vrha izgubio je derbi od lidera Central Kousta, a na to se nadodao i remi sa Vester Sidnejom. Zato će Crveni imati danas dvostruki motiv: da se revanširaju rivalu i da se vrate na pobedničku stazu, da prave novu seriju.

Uzdaju se navijači Adelajda da se Tomi Jurić vratio makar delimično u formu nakon dva poslednja nastupa, jer je pet kola pre toga propustio što fizički nije mogao da izdrži naporne treninge.

U taboru Mekartura nema takvih problema, svi su zdravi i spremni za meč, a očekuje se da Ante Miličić u startnu postavu stavi i defanzivca Aleksandra Šušnjara, momka rođenog u Pertu, koji je igrao za reprezentaciju Srbije do 17 godina. Upravo on će imati najteži zadatak, da se izbori sa Metom Derbišajerom.

AUSTRALIJA 1

Sreda

11.35 (2.45) Adelajd junajted (3.25) Mekartur (2.75)



tagovi

MekarturAustralija 1Met Derbišajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara