Australija pobedom obeležila vek fudbala

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 16:24

Miloš Degenek komandovao odbranom Sokerusa u tesnom trijumfu protiv Novog Zelanda – 1:0

(Od dopisnika MOZZART Sporta)

Reprezentacija Australije je tromim korakom nastavila ka Mundijalu u kataru. U pretposlednjoj proveri pred Svetski šampionat 2022. Sokerusi su se čestito namučili da bi upisali minimalnu pobedu protiv „komšija“ sa Novog Zelanda – 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Razliku je napravila sjajna „žabica“ Avera Mabila u 33. minutu, koja je bila jedini blesak u sivilu australijskog tima na meču u Brizbejnu. Napadač španskog Kadiza je najpere bacio na tur odbrambenog igrača Novog Zelanda, a onda desnom raspalio sa 25 metara i postigao svoj prvi gol za državni tim posle godinu dana posta.

Selektor Grem Arnold je na teren izveo najjače raspoložive snage, a odbranom je u tandemu sa iskusnim Trentom Sejnsburijem komandovao Miloš Degenek. Bivši fudbaler Crvene zvezde odigrao je svih 90 minuta na visokom nivou i istakao ozbiljnu kandidaturu za jednog od dva startna štopera Sokerusa na Mundijalu.

Na utakmici u Brizbejnu zaigrao je još jedan momak srpskog porekla, ali u dresu Novog Zelanda. Reč je 20-godišnjem Marku Stameniću, igraču danskog Kopenhagena. Visoki vezista, kojem je otac Srbin, a majka Samoanka, sa „desetkom“ na leđima odigrao je poslednjih 25 minuta i pokazao obećavajući fudbalski talenat.

Ovaj duel bio je i obeležavanje stogodišnjice od prvog meča u istoriji fudbalske reprezentacije Australije i simboličan revanš Novozelanđanima za poraz iz tog susreta odigranog 1922. godine.

Poslednju proveru pred Katar, selekcija Australije imaće već u nedelju, 25. septembra, protiv istog rivala, s tim da će se taj meč igrati u gostima, na Iden Parku u Oklandu.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Fudbalska reprezentacija AustralijeMiloš Degenek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara