Lazar Marković (© Star sport)
Lazar Marković (© Star sport)

Australija zove Lazara Markovića: Sidnej mu nudi platu od 600.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 11:57

I to na godišnjici potpisa za Liverpul

Pre tačno osam godina kupio ga je Liverpul posle impresivne sezone u Benfiki plativši Portugalcima 20.000.000 funti, ovog petka o Lazaru Markoviću se uveliko priča na drugom kraju sveta, pošto iz Australije stižu informacije kako bi doskorašnji kapiten Partizana mogao karijeru da nastavi u tamošnjoj A ligi.

I to u dresu Sidneja, koji ga vidi kao rešenje u ofanzivi posle pomalo iznenadnog odlaska Miloša Ninkovića u tabor gradskog rivala Vestern Sidnej Vonderers. Sa lica mesta čak stižu i najave pojedinih medija da je krilni napadač blizu potpisa.

Izabrane vesti

Prema pisanju australijskih medija, Lazar Marković bi mogao da dobije platu u rangu od 600.000 dolara. Ne više od toga, jer nije "zvezda tima" (marquee players), kako u Australiji karakterišu pojedince koji zarađuju više. Opet, Markec nije bilo ko, i Sidnej ga vidi kao kontratežu potipsu Portugalca Nanija za Melburn Viktori, koji pravi tim koji će napasti titulu. A Sidnej je najtrofejniji tim države, osvojio je pet titula i planira da se vrati na tron na kome se trenutno nalazi Vestern junajted.

Markovića su Australijanci predstavili kao bivšeg fudbalera Liverpula, pojačanje u eri Brendana Rodžersa, sugerisali kako su ga u tinejdžerskom dobu pojedinci upoređivali sa Lionelom Mesijem i Kristijanom Ronaldom, a bivši trener Partizana Avram Grant govorio kako većeg talenta nije video od Argentinca i Portugalca. Problem je samo što Čačanin uz „klase 1994“ taj dar nije pretočio u glomazniju karijeru, pa na Petom kontinentu podsećaju da su ga navijači Crvenih okarakterisali jednim od najvećih promašaja u novijoj istoriji.

Posle tri godine provedene tokom drugog mandata u Partizanu – gde ništa nije osvojioLazar se ovog leta rastao sa crno-belima. Nisu mu ponudili nastavak saradnje, što i ima smisla ako se zna da u prethodnoj sezoni Superlige nije postigao nijedan gol!? Otad je u potrazi za novim angažmanom, govorilo se da ga hoće klubovi iz Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (zvali ga i ranije), bilo je opcija da se vrati u Tursku (igrao za Fenerbahče na pozajmici iz Liverpula), ali ovo je za njega nova, egzotična, destinacija.

Nema naznaka da li je Lazar Marković prihvatio ponudu, ide li mu se uopšte preko celog sveta, ali valja podsetiti da Srbi definitivno uspevaju u Sidneju. O tome svedoče primeri Nikole Petkovića, Miloša Dimitrijevića i Miloša Ninkovića. Em su osvajali titule (svi sem Petkovića), em su svi proglašavani za klupskog igrača sezone.


tagovi

Lazar MarkovićSidnejSidnej FCAustralijaAustralija 1A ligaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara