Austrija (©Reuters)
Austrija (©Reuters)

Austrija uskočila u baraž za Katar

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 23:05

Kroz Ligu nacija

Bez obzira što nije igrala večeras u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, raduju se u taboru reprezentacije Austrije.

Selekcija koju trenira Franko Foda definitivno će biti učesnik baraža za Mundijal, bez obzira što je tek na četvrtom mestu u svojoj grupi. Razlog je što će u plej-ofu za Katar igrati ne samo deset drugoplasiranih selekcija iz svih grupa nego i dva najbolja tima iz poslednjeg izdanja Lige nacija, a koja se nisu plasirala direktno kroz kvalifikacije.

Izabrane vesti

Selekcija Austrije je večeras matematički osigurala mesto u baražu kroz Ligu nacija, a sigurno je da će drugi tim biti ili Vels ili Češka.

Zanimljivo je da će sigurno u doigravanju biti i Vels i Češka, pošto su u istoj grupi i drže drugo i treće mesto na tabeli sa istim brojem bodova. Samo, nije svejedno da li će uskočiti u baraž kao drugoplasirani ili kroz Ligu nacija.

Razlika je u tome što će ekipe iz Lige nacija biti nepovlašćene na žrebu, što znači da će polufinale sigurno igrati kao gosti. Dok je Vels trenutno kao „viceprvak“ svoje grupe u društvu povlašćenih ekipa i to kao poslednji nosilac, na samoj ivici.

Gledano iz srpskog ugla, ako Orlovi ne pobede Portugaliju u Lisabonu sutra veče, jedan siguran potencijalni rival će im u baražu biti Austrija i Vels ili Češka. Za ostalo se mora sačekati kraj kvalifkacija, jer ima grupa u kojima se doslovno ništa ne zna 90 minuta pre kraja trke za Katar.


tagovi

reprezentacija Austrijebaraž za spKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara