©Star Sport
©Star Sport

Avdija dočarao Izraelcima atmosferu Marakane: Gledao sam Barselonu pred 100.000 gledalaca, ali ovo do sada niste videli

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 14:12

"To što se dešava na fudbalskim utakmicama tamo je nešto što do sada niste videli, to je druga planeta", kaže legendarni košarkaš Crvene zvezde

Makabi ima fantastične navijače i prilično euforičnu publiku, sa čim se upoznali i igrači i stručni štab Crvene zvezde prošle srede, ali ono što ekspediciju izraelskog šampiona očekuje večeras na stadionu Rajko Mitić, predstavlja potpuno drugu dimenziju.

O tome je u izjavama za izraelske medije govorio i legendarni košarkaš Crvene zvezde Zufer Avdija, koji je pokušao da dočara atmosferu sa najvećeg srpskog stadiona tamošnjoj javnosti.

Izabrane vesti

"Bio sam na utakmicama Arsenala i Barselone gde je bilo 100.000 gledalaca. Ovo što se dešava u Srbiji iz perspektive publike je nešto drugo. To što se dešava na fudbalskim utakmicama tamo je nešto što do sada niste videli, to je druga planeta", rekao je Avdija.

Onda o samoj utakmici i onome što čeka ekipu Baraka Bahara.

"Makabi ne sme da primi gol na početku. Ako se to desi oni neće moći da izdrže pritisak koji ih očekuje na terenu. Ako prebrode te uvodne minute onda će moći da igraju. Sve zavisi od početka utakmice, ali su šanse 50:50".

Avdija se potom osvrnuo i na očekivanja javnosti u našoj zemlji.

"Srbi su uvereni da je rezultat iz prve utakmice dobar za njih, sigurni su da će nošeni publikom proći dalje. Ova utakmica donosi mnogo novca, a on je za klub veoma važan".

Zuferova supruga je iz Haife, pa otuda i naklonjenost Makabiju.

"Uvek navijam za izraelske timove. Sada je Makabi iz Haife, ali bi mogao da bude i Makabi iz Tel Aviva. Koristim ovakve trenutke da posetim svoju porodicu", poručio je Avdija.


tagovi

Zufer AvdijaDelije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara