Slavlje Belgijanaca (© Reuters)
Slavlje Belgijanaca (© Reuters)

Azar se obrukao, Trosar u njegovu kožu uvukao: Belgija spakovala šest komada, Holandiji drama u Kardifu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.06.22. | 22:50

Sjajan meč u Briselu i neizvestan u Velsu

Obećao je Eden Azar navijačima Real da će proigrati naredne sezone. Belgijancima ništa nije obećavao, ali ih je i te kako zabrinuo, pošto nikako da uhvati ritam kakvim je lomio rivale dok je bio u Premijer ligi. Najbolje se to videlo tokom susreta drugog kola Grupe 4 A divizije Lige nacija, pošto je promašio ono što se ne promašuje.

U sudaru učesnika Prvenstva sveta, Crveni đavoli su osvojili tri boda preokretom nad Poljacima (6:1) u utakmici koja će se pamtiti (i) po neiskorišćenom ziceru nekadašnjeg člana Čelsija. Pri rezultatu 0:0, neposredno pošto je Miši Batšuaji uzdrmao stativu, lopta se odbila pred Azara i Eden iz vremena u Čelsiju – ili onaj iz Lila – svakako bi je spavako u mrežu. Ovako se obrukao i pokazao da je u slobodnom padu za koji je malo ko mogao pretpostaviti da će uslediti posle prelaska u Madrid. Ajde što mu ne ide u kraljevskom klubu, ali krilni vezista je dao jedan jedini gol za državni tim u poslednje tri godine. Ruku na srce, mučile su ga povrede, virusi, pritiskao loš status u klubu... Opet, neiskorišćena „mrtva“ šansa ilustruje u kakvoj je dubiozi.

Izabrane vesti

Belgija nije. Bar ne više. Iako je na početku takmičenja pretrpela bolan poraz od Holandije (1:4) brzopotezno se oporavila i zabeležila tri boda. Mada je morala da se pomuči, jer su Poljaci – koji su u Briselu uživali ogromnu podršku, maltene cela jedna tribinama bila je popunjena gostujućom publikom – poveli golom Roberta Levandovskog, te fenomenalni napadač na obračunu učinka za klub i reprezentaciju privodi kraju sezonu sa 58 golova na 56 takmičarskih susreta. Poljaci imaju Levu, zato Roberto Martinez ima širok spektar napadačkog potencijala, čak i ako ne može da računa na Romelua Lukakua. Još u prvom delu efektno Aksel Vitsel, pa Kevin De Brujne u nastavku (na Azarovu asitenciju, da se makar malo Eden iskupi za promašaj, s tim da je kasnije zabeležio još jedan) i onda eksplozija Leonarda Trosara.

Prvotimac Brajtona je zamenio baš Azara i sa dva poteza podsetio na bivšeg asa Čelsija. Uvukao se u njegovu nekadašnju kožu i postigao toliko atrkaitvne golove da zaslužuju da se gledaju više puta. Uživajte!

Rapsodiju domaćina uveličali su u finišu Dendoker (strela sa više od 20 metara) i Openda (na proigravanje Torgana Azara).

U drugom kolu ove gupe Holandija nije ni efikasna, ali jeste produktivna. Otišla je u Kardif i u spektakularnoj završnici sačuvala prvo mesto na tabeli, savladavši Vels – 2:1.

Posle razočaravajućeg prvog poluvremena u kome selekcija Luja van Gala nije ni šutnula u okvir gola (prvi takav meč posle godinu dana) u nastavku je premijernu šansu iskoristio Teun Kompajners i tad je delovalo da su tri boda skoro zagarantovana. Tim pre što je minulog vikenda ostrvska selekcija izborila plasman na Mundijal u finalu baraža sa Ukrajinom, samim tim počela bez prve zvezde, Gereta Bejla, ali je pokazala prkos.

U nadokandi je na dodavanje Konora Robertsa pogodio Ris Norington Dejvis, da bi u jednom od završnih napada Vut Veghorst efektno – glavom u padu, nalik Van Persiju Špancima na Mundijalu u Brazilu, mada ni izbliza tako efektno – matirao Danija Vorda i obradovao Lale.

LIGA NACIJA

A divizija, Grupa 4

Drugo kolo:

Belgija – Poljska 6:1 (1:1)

/Vitsel 42, De brujne 59, Trosar 73, 80 Dendonker 83, Openda 90+3 – Levandovski 28/

Vels – Holandija 1:2 (0:0)

/Norington Dejvis 90+2 - Kopmajners 50, Veghorst 90+4/

B divizija, Grupa 1

Irska – Ukrajina 0:1 (0:0)

/Cigankov 48/

Škotska – Jermenija 2:0 (2:0)

/Ralston 28, Mekena 40/



tagovi

Liga nacijaEden AzarLeandro TrosarFudbalska reprezentacija BelgijeFudbalska reprezentacija PoljskeReprezentacija Poljskereprezentacija HolandijeFudbalska reprezentacija Velsareprezentacija Velsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara