Azarov problem je što ima trenera koji preferira druge igrače

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 18:22

"Siguran sam da ćemo ove sezone videti njegovu najbolju verziju i da će igrati više nego sada. Azar ima sve: kvalitet, motivaciju... Mora da izdrži", rekao je Ančeloti

Trener Real Madrida prilično raspoložen je dočekao konferenciju za medije uoči meča sa Osasunom, pošto je u prethodnoj nedelji ostvario važne pobede protiv Šahtjora i Barselone.

Kraljevski klub se vraća na Santijago Bernabeu posle tri vezana gostovanja, a najzanimljivija tema ticala se aktuelnog statusa Edena Azara, koji u julu 2019. godine plaćen 115.000.000 evra, ali nikako nije uspeo da opravda uložena sredstva. Čak se može reći da više nema ni status prave zvezde u ekipi.

Izabrane vesti

"On nema ovaj status jer je imao mnogo povreda i malo po malo doći će do svog najboljeg izdanja. Siguran sam da ćemo ove sezone videti njegovu najbolju verziju i da će igrati više nego sada. Azar ima sve: kvalitet, motivaciju... Mora da izdrži, dešava se da trener ponekad preferira druge igrače", rekao je Anćeloti.

Njegova pozicija u timu nije sporna.

"Može da igra 4-3-3 na levoj strani ili 4-4-2 iznad ili iza napadača. Spreman je da igra, ali problem je što postoji trener koji preferira druge igrače", ponovio je Italijan.

Upitnik konstantno stoji i iza imena Gereta Bejla.

"Geret Bejl je skinut sa liste povređenih i mislim da će za nedelju dana trenirati sa timom. Možda bude u konkurenciji za meč sa Rajo Valjekanom 6. novembra".

(1,35) REAL MADRID (5,60) OSASUNA (9,00)

Vinisijus Žunior je neko ko prema Ančelotijevom mišljenju gubi mnogo energije u odnosu sa navijačima.

"Mlad je i na momente gubi koncentraciju sa navijačima. Kažem mu da mora da se fokusira na igru, a ne na okruženje. Mislim da generalno oni koji vole fudbal gledaju ga sa strašću. Ko gleda samo rezultat, nema pravu strast. Volim da vidim ceo film. Tačno je da ima mnogo fudbala na televiziji i da ne može da se isprati sve. Kao navijač volim da vidim sve, ali treneru nije najbolje da ima toliko utakmica. Kvalitet nekako opada. Pristajem da popravimo raspored, jer ima mnogo mečeva UEFA i FIFA. Moramo to da ispravimo, jer se igrači moraju umoriti, a ako se umore onda nema utakmica".

Potom malo i o svojoj profesiji, koju smatra prilično rizičnom.

"Prijatelj mi je rekao da je najbolji život za trenera onda kada nema utakmice. Lep je život, volimo da treniramo. Kritike su normalne, ali nepoštovanje ne prija na ličnom nivou. Kada si dete onda te nauče, bar su mene, ako želiš da budeš poštovan, onda moraš da poštuješ druge".

Upravo je Ronald Kuman bio na žestokom udaru navijača Barselone posle El Klasika.

"To je nedostatak poštovanja prema čoveku, a ne prema treneru. Kuman nije trener, on je osoba koja radi kao trener. To nije problem fudbala, već društva i bezobrazluka", zaključio je Italijan.


tagovi

Karlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara