(©Reuters)
(©Reuters)

AZIJA: Al Hala čuva vrh, Bahrein pregazio Tadamun

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 23:35

Evo rezultata nekih od utakmica koje su odigrane na azijskom kontinentu

DŽEJANG G. B. – KINGDAO – 111:98

Izabrane vesti

(Košarka, Kina – plej-of)

Gosti su bili u seriji od devet pobeda, ali u četvrtfinalu plej-ofa nisu mogli protiv tradicije. Džejangu leži Kingdao, dobio je i četvrti meč protiv ovog rivala i plasirao se među četiri najbolja tima u zemlji. Margina je postavljena na 219, a da meč ne ode u plus zaslužan je domaćin, koji se opustio u poslednjoj deonici i ubacio samo 15 poena.

AL ITIFAG MAGABA – AL HALA – 0:1

(Fudbal, Bahrein 2)

Ovako se osvaja titula. Zadržala se Al Hala na liderskoj poziciji, savladala je trećeplasirani tim i napravila ogroman korak ka promociji u prvi rang. A, kako? Postigla je gol sa igračem manje i disciplinovanom igrom uspela da odbije sve nalete domaćina.

BAHREIN KLUB – TADAMUN BURI – 5:1

(Fudbal, Bahrein 2)

Pregazio je Bahrein ekipu Al Tadamon Burija kao plitak potokok. Najgori tim druge lige Bahreina bio je nemoćan. Spakovao je Bahrein rivalu pet komada kao od šale. Nije se ni oznojio, a ne spada među kvalitetnije timove drugog ranga. Naprotiv, u donjem je domu.

KALALI – SITRA 0:2

(Fudbal, Bahrein 2)

Po gol u oba poluvremena za miran put kući. Lako je Sitra izašla na kraj sa Kalalijem, mogla je i ubedljivije da trijumfuje, ali je promašila penal kada je sve već bilo rešeno. Ovim trijumfom je Sitra stigla do šeste ligaške pobede i ukoliko Magaba posrne još koji put, otvoriće se Sitri prilika da se umeša u borbu za promociju.

KAJTAN – AL FEHAHEL – 2:3

(Fudba, Kuvajt 1)

Na dobrom putu je bio Al Fehahel da ostane praznih šaka. Stekli su gosti dva gola prednosti protiv fenjeraša, ali su se u nastavku igrali sa vatrom. Kada je Tamer u 87. minutu pogodio za 3:1, delovalo je da je sve rešeno. Ipak, Kajtan je smogao snage za još jedan udarac u nadoknadi, ali vremena nije bilo da otkine gostima unapred upisane bodove.

AL BUKA – AL FAJSALI – 0:3

(Fudbal, Jordan 1)

Al Fajsali pokazuje da bi ove sezone mogao u borbu za sam vrh, ali i da naviku pobeđivanja protiv Al Buke ne gubi. Drugi put uzastopno je Al Fajsal slavio sa 3:0, a peti put u nizu je izašao kao pobednik iz duela sa Al Bukom. Golovi su zagarantovani kada se ova dva tima sastanu, a to ni večeras nije bio izuzetak.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara