Foto: Reuters
Foto: Reuters

AZIJA: Al Šardža je ubica favorita, Persepolis zadržao maksimalan učinak

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 00:13

Evo kako su se završili neki današnji mečevi sa azijskog kontinenta

AL VAHDA – AL RAJAN – 3:2

Izabrane vesti

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Tako se dolazi do prve pobede u grupi. Na bliskom istoku će se prepričavati kako je Al Vada u 54. minutu primila drugi gol od Al-Rajana, a onda od 66. krenula u pohod koji je kao epilog imao velika tri boda. Adih je prepolovio zaostatak, Al Hamadi u 85. vratio rezultatski egal, da bi Al Sadi u petom minutu nadoknade doneo domaćinu ceo plen. Tri udarca u okvir i tri pogotka za Al-Vadu. Kako je lider grupe Persepolis nedodirljiv sa tri pobede, ovaj trijumf poprima još veći značaj jer je Al-Vada trenutno drugoplasirana sa četiri boda.

PERSEPOLIS – GOA – 2:1

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Lider iranskog šampionata je zabeležio 12. pobedu u prethodnih 14. utakmica. Očekivala se ubedljivija predstava protiv indijske Goe, kojoj se nama šta mnogo zameriti. Namučila je rivala i do samog kraja utakmice uspela da zadrži aktivan rezultat. Reč je o ekipi koja je u poslednjih 14 utakmica čak u 11 navrata igrala nerešeno. Iznenađenje na Azadi stadionu u Teheranu ipak nije bilo realno.

AL ŠARDŽA – PAHTAKOR – 4:1

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Četiri gola u mreži favorita? Tome se niko nije nadao. Naročito kada se zna da tim iz Ujdinjenih Arapskih Emirata uglavnom igra na mali broj golova i da je takmičenje započeo sa jednim pogotkom u prve dve utakmice. Da li gostujući sastav nije ozbiljno shvatio rivala, ili je posredi nešto drugo, tek domaćin je razmontirao uzbekistanskog predstavnika sa po dva gola u oba poluvremena i profilisao se kao prvi favorit za izlazak iz grupe sa liderske pozicije.

FULAND – AL NASR RIJAD – 1:1

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Nastavili su Fuland i Al Nasr da se prate u stopu. Otvorili su Azijsku ligu šampiona remijem, potom su oba tima osvojila tri boda, a onda odigrali i međusobni duel bez pobednika. Miroljubivo, nema šta. U prvom poluvremenu mreže su mirovale, statistički, na nivou čitavog meča opasniji je bio tim iz Saudijske Arabije, ali je na kraju on morao da juri izjedančenje koje je došlo pogotkom Petrosa u 69. minutu.

POHANG – SUVON SITI – 1:0

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Druga najslabija odbrana i istovremeno drugi najslabiji napad prvenstva odolevali su Pohangu sve do 80. minutu, kada je Song Min Kju postigao pobedonosni gol. Potvrđena je teza da će se Suvon grečevito biriti za opstanak, dok je Pohang na pravom kursu da obezbedi plej-of što mu je glavni cilj.

GUANGDŽOU – GUANGDŽOU SITI 2:2

(Fudbal, Kina 1)

Sa Kinezima nikada nije dosadno i golovi su zagarantovani. Nova sezona je počela, a derbi Gvangdžoua doneo je po dva pogotka na obe strane. Sastav Fabija Kanavara je poveo u sedmom, izgubio vođstvo u 16. pa mogao da ga povrati u 41. minutu da je Elkeson bio precizniji sa bele tačke. Kazna za promašeni penal došla je par minuta po startu drugog dela, ali se Vu u 86. minutu ipak postarao da domaćin izbegne poraz na premijeri.


tagovi

AzijaPersepolisAl Vahda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara