Leandre Tavamba u dresu Partizana (©Reuters)
Leandre Tavamba u dresu Partizana (©Reuters)

AZIJA: Bivši napadači Partizana u centru pažnje u Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji, Damjanović overava prvo mesto u Hongkongu

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.05.21. | 08:53

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Hongkong 1)

Ligaški deo šampionata Hongkonga je praktično rešen, iako su preostala još dva kola do kraja. Barem po pitanju toga koji timovi će u plej-of, a koji u plej-aut. Ipak, bodovi se prenose u sledeću fazu, tako da ekipe moraju maksimalno ozbiljno da igraju do kraja. Aktuelni prvak Kiči trenutno je lider na tabeli i jedina je ekipa u Hongkongu koja još nije doživela poraz. Tim čiji je najbolji strelac Dejan Damjanović, inače najbolji golgeter čitave lige sa 10 pogodaka, apsolutni favorit je u petak protiv HK Rendžersa. U prvom susretu ova dva tima ove sezone, u martu, bilo je 0:0. Međutim, sada se Damjanović zagrejao, u prošlom kolu je protiv Hepi Volija dao tri gola. Crno se piše Rendžerima.

AL ŠABAB – KUVAJT – 20.30

(Fudbal, Kuvajt 1)

Neizvesna je završnica u prvenstvu Kuvajta. Al Arabi se malo izdvojio na tabeli, a trećeplasirani Al Kuvajt pokušava da uhvati priključak u poslednja četiri kola, pošto trenutno zaostaje sedam bodova. Bili bi verovatno zadovoljni i osvajanjem druge pozicije, koja vodi u AFC kup, a na kojoj je trenutno Al Kadisija, sa dva boda više od Kuvajta. Da bi ih stigao, Al Kuvajt ne sme da prosipa bodove, a rival Al Šabab ne bi trebalo da bude pretežak. U prvom susretu ove sezone Al Kuvajt ga je savladao sa ubedljivih 4:1. Na tom meču je zablistao iskusni Jusef Naser al Salman, najbolji strelac ekipe, sa het-trikom.

KALTAN – AL KADISIJA – 20.30

(Fudbal, Kuvajt 1)

Zicer koji fudbaleri Al Kadisije ne smeju da propuste. Gostuju u petak najslabijem timu šampionata Kuvajta, Kaltanu. „Fenjeraš“ ima više poraza (devet) nego drugoplasirani tim na tabeli pobeda (osam). Tri boda su Al Kadisiji važna kako bi očuvala korak za liderom šampionata, Al Arabijem, koji „beži“ pet poena. U prvom susretu u ovoj sezoni Al Kadisija je savladala Kaltan sa rutinskih 2:0, a od tog tima je bila bolja na 10 od poslednjih 11 međusobnih susreta. Napad Al Kadisije predvodi nekadašnji napadač Partizana Teofilus Solomon, koji je u Kuvajt došao ovog januara iz albanskog Partizanija.

AL TAVON – AL AHLI – 20.50

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Poput Al Kadisije, i Al Tavon ima u svojim redovima jednog bivšeg napadača Partizana. Reč je o snažnom Kameruncu Leandreu Tavambi, najboljem strelcu tima i jednom od najboljih igrača u čitavom šampionatu. U poslednje vreme igra u fenomenalnoj formi, postigao je 12 golova u prvenstvu Saudijske Arabije, a taj saldo će probati da popravi protiv totalno propalog Al Ahlija u petak. Ekipa iz Džede je u užasnoj formi u prvenstvu, od odlaska Vladana Milojevića sa klupe doživela je šest uzastopnih poraza. Kasnije se Al Ahli malo trgao u Ligi šampiona, ali nije uspeo da prođe dalje. Sad se vraća na domaću scenu, finiš sezone koji za njega nema više nikakav takmičarski značaj, Al Tavonu međutim bodovi trebaju za plasman u AFC kup. Trenutno je četvrti, sa pet bodova manje od Al Itihada.

AL MUHARAK – MANAMA – 21.00

(Fudbal, Bahrein 1)

Derbi 18. kola prvenstva Bahreina na programu je u petak od 21.00. Sastaće se Al Muharak i Manama Klub, trenutno četvrtoplasirani i trećeplasirani timovi na tabeli. Razlika između ove dve ekipe je sedam bodova, u korist Maname. Teško da će se tu išta promeniti, pošto je preostalo da se odigraju još dva kola. Manama ima minimalne šanse da stigne drugoplasirani Ist Rifa, koji ima četiri poena više. Sa druge strane, Al Muharak može da padne najniže na petu poziciju, koju trenutno zauzima Al Hid. U prvom susretu ove sezone Manama je slavila sa 2:1, ali to je bila slaba uteha za prethodnu eliminaciju od strane Al Muharaka u Kupu Bahreina. Upravo je Al Muharak izborio plasman u finale protiv Ist Rife 23. maja, a pobednik će da predstavlja Bahrein u AFC kupu.

AL DŽEZIRA – AL BUKA – 21.30

(Fudbal, Jordan 1)

Interesnantan meč na programu je u Amanu. Al Džezira dočekuje Al Buku, ekipu koja je ubedljivo najslabije otvorila novu sezonu. Posle tri kola Al Buka nije osvojila nijedan bod, a da stvari budu još gore, nije uspela da postigne nijedan gol. Ni Al Džezira ne dominira, ima pet poena iz četiri kola, ali barem igra efikasan fudbal. Sa osam datih golova je drugi najefikasniji tim u ligi. U novijoj istoriji Al Buka nije nijednom savladala Al Džeziru. Poslednji put je to uspela 2013. godine. Posle toga su ova dva tima odigrali čak osam puta nerešeno, dok je Al Džezira trijumfovala pet puta.


tagovi

Azijapredlog za kladionicu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara