Seol Jung-vu (©Reuters)
Seol Jung-vu (©Reuters)

AZIJA: Borbe u AFC Ligi šampioni, Liga kupu Japana, južnokorejskom Kupu, Indoneziji, Kataru...

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.24. | 09:25

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

VANRAURE - KAŠIMA, 11.30

(Fudbal, Liga kup Japana)

Izabrane vesti

Vanraure predstavlja treću fudbalsku diviziju u Japanu, i apsolutni je autsajder u sudaru sa Kašimom u sklopu druge runde Liga kupa. Tim ima slab početak sezone sa samo šest poena sakupljenih u devet odigranih kola. U poslednja dva meča Vanraure je izgubio, a nije postigao nijedan gol. Generalno, tim ima ozbiljnih problema u napadu sa samo pet postignutih golova u devet rundi. Kašima ima pristojnu sezonu u J1 ligi, i osvojila je 13 bodova posle osam kola. Ovaj rezultat ekipe Ranka Popovića omogućava joj da zauzme šesto mesto na tabeli. Posle dva poraza u nizu u prošlom kolu je Kašima savladala Kjoto minimalnim rezultatom 1:0.

ULSAN - JOKOHAMA MARINOS, 12.00

(Fudbal, AFC Liga šampiona)

Ulsan je nedavno bio u prilično ozbiljnoj igračkoj krizi, ali je uspeo da je prekine i pobedio je u dva meča zaredom. Bio je jači od Suvona sa 3:0 i od Gangvona sa 4:0 na terenu svog domaćeg stadiona. Tim Mjung Bo Honga jasno je pokazao da je sposoban da odradi skoro besprekoran posao u odbrani, ali sada u prvom meču polufinala AFC Lige šampiona je ulog veći. Jokohama Marinos izuzetno retko gubi, a u poslednje vreme gotovo da i nije posrnula. Tim je pretrpeo samo jedan poraz u devet prethodnih susreta. U prethodnoj fazi Lige šampiona pobedili su Šandung ukupnim rezultatom 3:1.

SEUL E-LAND - SEUL, 12.30

(Fudbal, Kup Južne Koreje)

Seul E-Land je predstavnik druge južnokorejske fudbalske divizije, gde je među timovima u sredini tabele. U šest odigranih mečeva prestonički klub je sakupio osam bodova, sa kojima se nalazi na sedmom mestu na tabeli. U poslednja dva kola zabeležen je nerešen rezultat. S druge strane, njegov gradski rival Seul na startu sezone u K ligi 1 nije imao previše uspeha, i bori se za mesto u prvih šest. Seul je trenutno na šestom mestu, sa devet bodova, ali nema prednosti u odnosu na konkurente. U prošlom kolu tim za koji igra Aleksandar Paločević prekinuo je niz od četiri meča bez poraza, jer je izgubio kod kuće od Pohang Stilersa rezultatom 4:2.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PERSIDŽA - PERSIS SOLO, 14.00

(Fudbal, Indonezija 1)

Domaća Persidža će nastojati da iskoristi prednost svog stadiona kada joj Persis Solo stigne u goste u 31. kolu indonežanske Lige 1. Persis Solo je pobedio RANS Nusantaru sa 2:0 kod kuće u poslednjem ligaškom meču, i to je bila njegova četvrta uzastopna pobeda, i sada zauzima osmo mesto sa 44 boda u 30 mečeva. Persidža je na 12. mestu sa 38 bodova i izgubila je svoj poslednji meč Lige 1 sa 1:0 protiv Bali Junajteda.

AL AIN - AL HILAL, 18.00

(Fudbal, AFC Liga šampiona)

Al Ain je u prilično ozbiljnoj krizi i nije uspeo da pobedi na četiri meča zaredom. Štaviše, tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je dva puta izgubio tokom ovog kalendarskog perioda. A u prethodnom susretu nacionalnog šampionata, izabranici Ernana Krespa igrali su nerešeno sa Al Džazirom 2:2 na domaćem terenu, i ne baš u dobrom raspoloženju pristupaju prvom meču polufinala AFC Lige šampiona protiv saudijskog velikana. Al Hilal nastavlja svoj rekordni pobednički niz i izgleda skoro besprekorno. U prethodnoj fazi azijske Lige šampiona, ekipa je potpuno mirno eliminisala Al Itihad ukupnim rezultatom 4:0. Prošle nedelje Al Hilal je osvoji Superkup Saudijske Arabije i to bez povređenog najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića, i to je timu čak 34. uzastopna pobeda na svim takmičenjima.

AL AHLI - AL SAD, 19.30

(Fudbal, Katar 1)

Ispred Al Sada je brisan prostor do titule prvaka Katara. Jučerašnjim porazom Al Garafe stvorila se situaciju u kojoj Al Sad može samo da profitira. Em ima dva boda više od rivala u šampionskoj trci, em ima i duel manje posle kojeg bi mogao da ode na pet poena prednosti pred finalna dva kola. Rival je devetoplasirani Al Ahli, koji je sakupio 20 bodova i ostvario je samo jednu pobedu u šest minulih kola, a u protekla dva je izgubio. Al Sad je sa 43 boda na vrhu tabele, a u poslednjem meču je poražen na gostovanju Al Duhailu sa 3:1.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara