Fudbaleri Persepolisa (©Reuters)
Fudbaleri Persepolisa (©Reuters)

AZIJA: Derbi Teherana u Kupu Irana, nastavlja se Superliga Kine, igra se i u Jordanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 09:07

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Posle mesec dana pauze nastavlje se Superliga Kine. Henan nema pobedu u sezoni, samo dva boda u prva četiri kola, dok je Guangdžou FC, nekadašnji Evergrande, sakupio sedam bodova. Vicešampion Kine je prethodnih mesec dana imao obavezu u Ligi šampiona, ali je tim Fabija Kanavara igrao s mladim timom zbog strogih korona protokola, pa je bio "topovsko meso" za rivale u grupi, Serezo Osaku, Kiči i Port. Tim iz Guangdžou je dobio tri poslednje utakmice protiv današnjeg rivala. Prošle godine u Superligi je slavio sa 2:1 i 2:0.

PERSEPOLIS - ESTEGLAL, 17.15

(Fudbal, Kup Irana)

Prošle godine Persepolis i Esteglal, gradski rivali iz Teherana, bili su na prve dve pozicije u šampionatu Irana, ali je ove sezone Esteglal loš. Šampion Persepolis je blizu odbrane krune. Ova dva tima danas će odmeriti snage na Azadi stadionu u četvrtfinalu Kupa Irana. U šampionatu ove sezone bolji je bio Persepolis koji je osvojio četiri boda. U prvom delu prvenstva bilo je 2:2, a pre dva meseca šampion je dobio sa 1:0.

AL HUSEIN - AL BUKA, 17.00

(Fudbal, Jordan 1)

Al Husein je na šestom mestu u šampionatu Jordana sa 14 bodova iz devet utakmica, uz negativnu gol-razliku 10:13. Al Buka je ubedljivo najslabiji tim u ovoj azijskoj zemlji. Na devet mečeva nema ni bod, sa samo tri postignuta pogotka. Pre dve godine su se ovi timovi sastali poslednji put, a tada nije bilo pobednika - 1:1.

GOL GAHOR - ALUMINIJUM ARAK, 18.00

(Fudbal, Kup Irana)

Domaćin je u lošoj formi u poslednje vreme. Poražen je na četiri od pet poslednjih utakmica i pokvario plasman, tek je šesti u prvenstvu Irana. Rival u četvrtfinalu Kupa Irana je Aluminijum Arak koji je sedmi u elitnoj ligi ove azijske države. Gosti, takođe, imaju slabe rezultate. Bez trijumfa su četiri kola u prvenstvu, a dve poslednje utakmice su poraženi. U šampionatu Irana Gol Gohar je dobio današnjeg rivala na svom terenu sa 2:1.


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara