Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AZIJA: Derbiji u Japanu i Jordanu, igra se i u Maleziji

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 09:27

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 1)

Fudbaleri Visel Kobea i dalje se bore za mesto u Ligi šampiona. Trijumfovali su na tri od poslednja četiri prvenstvena meča, pa su se probili na treću poziciju. Drugoplasirana Jokohama Marinos je nedostižna, ima 15 poena više. Tokio je na sredini tabele, zauzima osmo mesto, ali je daleko od Kobea. Ima osam poena manje i utakmicu više, teško će se uključiti za mesto u Ligi šampiona. Ove sezone su Tokio i Kobe odigrali 0:0.

GAMBA OSAKA – SEREZO OSAKA, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Gamba Osaka ove sezone igra u Ligi šampiona, ali sledeće teško da će uspeti da se izbori za nju. Previše loše igra u prvenstvu, tek je 13. na tabeli, sa čak 17 poena manje od Kobea. Serezo Osaka je u istoj situaciji, bliži su borbi za opstanak. Poslednja dva derbija Osake, u novembru prošle i maju ove godine, završeni su istim rezultatom 1:1. Gamba nije trijumfovala na poslednja četiri susreta, od maja 2019. godine.

JOKAHOMA MARINOS – KAŠIMA, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Jokohama Marinos su jedina ekipa koja uspeva da održi korak za Kavasakijem. Sa četiri uzastopne pobede su iskoristili nešto lošiji period lidera i prišli su mu na četiri poena zaostatka, a uz to imaju i meč manje. Sada im je rival petoplasirana Kašima, koja je trijumfovala četiri puta u poslednjih pet kola. Kašima je poslednjih godina bila smrt po Marinose, savladala ih je na pet uzastopna duela. Poslednji put u maju ove godine sa 5:3.

SELANGOR – MALAKA JUNAJTED, 15.00

(Fudbal, Malezija 1)

Selangor je u odličnoj formi, pobedio je na četiri uzastopna meča i tako se umešao u finišu šampionata u borbu za plasman u AFC kup. Željena treća pozicija mu je udaljena sada tri poena, s tim što Kedah ima i dva meča manje. Zato je Selangoru važno da danas na svom terenu savlada potpuno demotivisani Malaka Junajted, koji sada samo čeka novu sezonu. Zbog finansijskih problema su mu oduzeta tri boda, nije još matematički obezbedio opstanak, ali teško da će Perak da nadoknadi u poslednja tri kola četiri poena zaostatka.

AL RAMTA – AL SALT, 17.00

(Fudbal, Jordan 1)

Jedan od derbija ovogodišnjeg šampionata Jordana. Trećeplasirana Al Ramta dočekuje drugoplasirani Al Salt, a trenutno obe ekipe imaju po 30 poena, samo dva manje od lidera Al Vehdata. Do kraja prvenstva je ostalo još osam kola, daleko od toga da se sada rešava pitanje za titulu. Naravno, oba tima žele bodove, nalaze se u dobroj formi i to žele da iskoriste. Al Ramta je u utorak ispala iz Kupa Jordana, videćemo koliko će to da je poremeti. U prvenstvu je trijumfovala na poslednja tri meča, dok Al Salt još nema poraz u prvenstvu i u domaćim okvirima nije izgubio od februara i takmičenja u Liga kupu. U aprilu su ova dva tima odigrali 0:0.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara