Foto: Reuters
Foto: Reuters

Azija dobila novog vladara: Raketa posle 16 sekundi odvela Al Hilal na krov kontinenta

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.11.21. | 18:58

Klub iz Saudijske Arabije osvojio rekordnu četvrtu titulu prvaka Lige šampiona

Titula, slava, novac i prestiž - sve je pripalo Al Hilalu. Klub iz Saudijske Arabije savladao je Pohang Stilerse u finalu Azijske Lige šampiona i postao novi prvak najvećeg i najmnogoljudnijeg kontinenta - 2:0. Pride i njegov rekorder, pošto mu je večerašnja titula bila četvrta otkako takmičenje postoji. Najbliži mu je upravo južnokorejski tim.

Večeras mu pak nije bio ni blizu. Al Hilal je utakmicu počeo kako se samo poželeti može - golom posle 16 sekundi. I to na kakav način. Naser Al Davsari je oteo loptu na sredini terena, povukao je sa sobom i sa tridesetak metara poslao raketu u bliži ugao.

Izabrane vesti

Nije rano primljen gol poremetio ekipu Kim Gi-Donga, Stilersi su desetak minuta kasnije ozbiljno pripretili u dva navrata, ali im nije pošlo za nogom da se ekspresno vrate u meč. Al Hilal je s druge strane svoje prilike maksimalno koristio. Prvu sledeću doduše imao je tek na isteku sat vremena igre. Kako bilo, nije je propustio. Napadač kvaliteta i iskustva Muse Marege zicere ne prašta. Dobio je loptu od Gomisa, oslobodio se čuvara i poslao loptu ispod golmana Lija.

Pohang do kraja nije uspevao da pripreti, čak je Mateuš Pereira trijumf Al Hilala mogao da učini ubedljivijim, ali mu je pomenuti Li "skinuo" prvenac u takmičenju. Kako bilo, tim Leonarda Žardima je bez problema priveo meč kraju.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA – FINALE

Utorak

Al Hilal - Pohang Stilers 2:0 (1:0)

/Al Davsari 1, Marega 63/


tagovi

Azijska liga šampionaPohang StilersiAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara