Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

AZIJA: Esteglal overava prolaz, Seul i Seongnam u slobodnom padu

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.04.21. | 08:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

ESTEGLAL – AL ŠORTA, 19.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

AAl Šorta se kasno probudila. Tek u petom kolu je upisala prvi trijumf i prekinula seriju od četiri uzastopna poraza, te u poslednjem kolu igra za čast. Esteglal je pak prvi, ali sa istim brojem bodova kao i Al Duhail i Al Ahli. Posle dva trijumfa, vezao je tri meča bez pobede i ozbiljno ugrozio prolaz u narednu fazu. Stoga se domaćin nada da će još jednom izaći lako na kraj sa ekipom koju je pre desetak dana dobio 3:0.

AL DUHAIL – AL AHLI, 22.15

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Remi ne odgovara ni jednima ni drugima, jer Esteglal, baš kao i Al Duhail i Al Ahli, ima osam bodova, ali igra sa poslednjeplasiranom Al Šortom. Otud će i jedni i drugi morati da krenu po pobedu. Al Duhail je u prethodnom kolu propustio odličnu priliku da obezbedi prolaz, pošto je poražen od otpisane Al Šorte, dok je Al Ahli sada u seriji od četiri meča bez poraza. Prethodni duel dva tima odigran pre desetak dana završen je bez pobednika.

ŠANŠI ČANGAN – MEIŽU HAKA, 12.00

(Fudbal, Kina 2)

Prvenstvo u kineskoj drugoj liki tek što je počelo, a oba tima imala su uspešan start. Šansi je minimalnim rezultatom savladao Sičuan 1:0, dok je Meižu slavio protiv Tjanšana 2:1. Tradicija je na strani gosta, koji je dobio svaki od prethodna četiri međusobna duela.

ISTERN AA – SAUTERN DISTRIKT, 14.00

(Fudbal, Hong Kong 1)

Istern nastavlja šampionsku trku sa Kičeom. Jedini poraz ostvario je upravo protiv pomenutog rivala i na narednih sedam ostao je neporažen. Sautern Distrikt je na drugom kraju tabele sa samo dve pobede iz 11 utakmica i drugom najslabijom odbranom šampionata, dok je Isternov napad najefikasniji. Pride je Istern dobio svaki od prethodna tri međusobna duela, poslednji 5:0.

KUALA LUMPUR SITI – DŽOHOR, 16.00

(Fudbal, Malezija 1)

Džohor je tek u prethodnom, 10. kolu, doživeo prvi poraz u sezoni. Ali i dalje je lider i ubedljivo najefikasniji tim, sa najčvšćom odbranom. Kuala Lumpur je s druge strane dobio samo jednu od poslednjih šest utakmica, a mrežu u tom periodu uspeo da sačuva samo jednom. Džohor je slavio na svakom od prethodna tri međusobna duela, od kojih su dva bila vrlo ubedljiva (4:1, 4:0).

AL TAE - AL DRAIH, 21.15

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Domaćin je u naletu, vezao je tri pobede i nada se da će do kraja uspeti da se izbori za promociju u elitni rang. Al Draih je s druge strane u seriji od četiri poraza i vrlo lako bi mogao da se nađe u nezgodnoj situaciji ukoliko ne popravi formu. Tradicija je u potpunosti na strani Al Taea, koji je dobio šest od dosadašnjih sedam međusobnih duela. 

SEUL – SEONGNAM, 12.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Oba tima su u naglom padu. Seul je na poslednjih sedam utakmica osvojio samo bod, dok je Seongnam, inače najneefikasniji tim u prvenstvu sa osam postignutih golova, poražen na tri uzastopna meča. Na poslednjih šest međusobnih duela i jedni i drugi su upisali po tri pobede.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara