Rikardo Gular (Foto: Reuters)
Rikardo Gular (Foto: Reuters)

AZIJA: Guangdžou iskalio bes, het-trik Gulara, Felaini i drugovi brojali do pet na gostovanju

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 20:47

Pogledajte rezime najvažnijih utakmica sa azijskog kontinenta

GUANGDŽOU – CANGDŽOU 5:2 (4:2)

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Iskalili su bes fudbaleri Guangdžoua. Posle kiksa u minulom kolu, razbili su Cangdžou i predvođeni Rikardom Gularom brojali do pet. Brazilac se već u trećem minutu upisao u listi strelaca, a do 21. je na semaforu stajlo 3:0, zahvaljujući pogocima Vej Šinhaa. Uzvratio je gost preko Zeng Jifenga i Šije Pengfeja, pa je u narednih 20 minuta smanjio zaostatak na samo jedan gol. Ipak samo tri minuta je trebalo domaćinu da odgovori, pa je zahvaljujući drugom pogotku Gulara na odmor otišao sa dva gola viška. Usledilo je zatišje, da bi pobedu Guangdžoua overio Gular, koji je u 88. minutu ubeležio het-trik.

HENAN – ČUNGKING 1:0 (1:0)

(Fudbal, Kina 1)

Poveo je Henan u ranoj fazi, pa je prepustio loptu rivalu, ali je opasno pretio iz kontri. Igrao se 11. minut kada je Karanga doneo prednost domaćinu, u nastavku su gosti pretežno imali loptu u nogama, ali nisu uspevali da stvore izglednije prilike. Jalovi napadi Čunkinga su se nastavili i u drugom poluvremenu, nije ni domaćin bio preterano opasan, pa se ispostavilo da je Karanga postigao pobedonosni pogodak na samom početku susreta.

ĆINGDAO – ŠANDUNG 0:5 (0:3)

(Fudbal, Kina 1)

Ne snalazi se Ćingdao protiv Šandunga, pa ni na svom terenu. Doživeo je pravu katastrofu od jednog od boljih timova u ligi ove sezone. Gosti su već do poluvremena praktično rešili pitanje pobednika, ali nisu skidali nogu sa papučice za gas, pa su potpuno razbili rivala. Već do 30. minuta je Šandung imao tri gola viška, zahvaljujući pogocima Son Đun Hoa, Duan Liujua i Maruana Felainija. U nastavku je Delgado kompletirao poker, da bi konačan rezultat u 70. minutu svojim drugim golom postavio Duan Liuju.

ŠENDŽEN – GUANGDŽOU SITI 0:1 (0:0)

(Fudbal, Kina 1)

Iznenađenje. Šendžen je pao posle sedam utakmica bez poraza i to na svom terenu. Kontrolisao je domaćin stanje stvari sve do 80. minuta, kada su gosti preko Đijang Đihonga iskoristili jednu od retkih prilika. To je potpuno demoralisalo domaćina, koji u finišu nije uspeo da se izvuče i osvoji makar bod. Guangdžou je u usponu forme, kako je vezao drugi trijumf u šampionatu.


tagovi

AzijaKina 1Rikardo GularMaruan Felaini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara