Milan Pavkov (©Reuters)
Milan Pavkov (©Reuters)

AZIJA: Idealna prilika za prvenac Pavkova u Saudijskoj Arabiji i petu pobedu Al Fejhe u nizu

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 08:35

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Hongkonga)

Danas dobijamo poslednjeg polufinalistu Kupa Hongkonga, odnosno narednog rivala Kičija. Od 11 časova sastaju se dva prvoligaša, Istern i klub koji se zove isto kao država iz koje dolazi. Isternu će ovo da bude prvi meč u takmičenju, dok je Hongkong igrao osminu finala, eliminisao je tamo Resurses Kapital sa 2:1. U prvenstvu, u kojem je odigrano sedam kola do sada, mala je razlika između današnjih rivala. Hongkong je četvrti na tabeli sa 14 bodova, Istern peti sa 11. Poslednji put su se ove dve ekipe sastale još 2017. godine, tada je Istern trijumfovao sa 7:0.

AL ANSAR – ŠABAB AL GAZIJEH, 13.15

(Fudbal, Liban 1)

Počeo je plej-of šampionata Libana, u kojem će se šest najboljih ekipa iz dosadašnjeg dela takmičenja boriti međusobno za titulu. Al Ansar je posle 11 kola bio prvi na tabeli sa 27 bodova, dok se Al Gazijeh jedva dokopao šestog mesta i kroz iglene uši provukao do plej-ofa. Kao jedan od dva neporažena tima, Al Ansar je preneo u dalje takmičenje 14 poena, Al Gazijeh samo šest. U jedinom njihovom susretu ove sezone, poslednjeg dana septembra, Al Ansar je kao domaćin slavio sa 2:1. Bila mu je to šesta uzastopna pobeda nad Al Gazijehom.

AL FEJHA – AL BATIN, 13.30

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Srpski trener Vuk Rašović, golman Vladimir Stojković i napadač Milan Pankov nanizali su četiri pobede u drugoj polovini decembra, tri u prvenstvu i jednu u Kupu Saudijske Arabije. Taman je to bilo dovoljno da njihova Al Fejha pobegne iz zone ispadanja, sada je 13. na tabeli sa 11 bodova iz 11 utakmica. Realno je da lupe još jednu recku u nizu, pošto im danas u goste dolazi najslabija ekipa u ligi, Al Batin, koja je do sada osvojila samo jedan bod, uz očajnu gol-razliku 5:32. Eto idealne prilike za Pavkova da napokon postigne svoj prvi gol u azijskom fudbalu, pošto je od letos, od kada ga je Al Fejha platila Crvenoj zvezdi 1.000.000 evra zabeležio samo dve asistencije na 10 mečeva.


tagovi

Milan PavkovAzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara