Reprezentativci Indije (©AFP)
Reprezentativci Indije (©AFP)

AZIJA: Indijci su iznad crte u kvalifikacijama za Mundijal, ali teško da će tu i ostati

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 10:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

KATAR – INDIJA, 17.45

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Izabrane vesti

Katar je rutinski izborio plasmnan u treću rundu kvalifikacija za Mundijal, ali ostalo je još jedno mesto iz A grupe. Trenutno je iznad crte Indija, ali ironija je da ona ima najmanje šanse da se zapravo nađe u drugoj fazi. Mora da pobedi Katar u Dohi, jer ima isti broj bodova kao Avganistan i bolju gol-razliku, dok Kuvajt ima samo poen manje od njih. Pošto se istovremeno sastaju Kuvajt i Avganistan, Indiju će poraz definitivno gurnuti na treće mesto. Ako se u Dohi završi nerešeno, onda će Indijci morati da se nadaju remiju i u Kuvajtu, gde će domaćin ipak da bude apsolutni favorit. Pomenimo i to, Indija je kod kuće izgubila od Katara sa 3:0.


IRAN – UZBEKISTAN, 19.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Derbi E grupe za kraj takmičenja. Iran i Uzbekistan su odavno obezbedili prva dva mesta u plasman u narednu fazu, sada igraju samo za to ko će da bude prvi. Imaju po 13 bodova, ali je Iran bolje rangiran zbog gol-razlike (16:4 naspram 13:4), tako da Uzbekistance na vrh vodi samo pobeda u Teherenu. Njihov duel u Taškentu je bio sjajan i uzbudljiv, a završen je bez pobednika – 2:2. Pritom, Iranci su imali dva gola prednosti na poluvremenu, ali u nastavku je domaćin imao totalnu inicijativu koja mu se vratila golovima Urunova i Sergejeva. Tim remijem je Uzbekistan prekinuo Iranov niz od sedam uzastopnih pobeda u direktnim okršajima.


SAUDIJSKA ARABIJA – JORDAN, 20.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Saudijska Arabija posle pet kola ima četiri pobede i jedan remi. Samim tim je osigurala plasman u treću fazu, a danas bi mogla i prvo mesto. Igra protiv Jordana, koji ima tri boda manje i morao bi da pobedi da bi iskočio na prvo mesto. To uostalom ni nije toliko bitno, Jordancima je najvažnije da su već obezbedili drugu poziciju, pošto imaju pet bodova više od Tadžikistana. Nije ih koštao poraz od Saudijske Arabije u novembru prošle godine sa 2:0.


------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------



tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara