Uroš Matić (©Reuters)
Uroš Matić (©Reuters)

AZIJA: Matić mora da pobedi da ne bi ispao iz lige, završava se i prvenstvo Kuvajta

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 09:44

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Posle osam kola šampionata Uzbekistana Lokomotiva iz Taškenta ima osam bodova. U poslednja četiri kola od toga nije osvojila – nijedan! Niz od četiri uzastopna poraza probaće da prekine danas kod kuće protiv Termeza, direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Termez takođe ima osam poena, ali seriju od četiri meča bez poraza prekinuo je tek u prošlom kolu. Savladao ga je jedan od najjačih timova u ligi Nasaf Karši sa 1:0. I Lokomotiva i Termez su trenutno iznad crte za zonu ispadanja, imaju po bod više od Dinama iz Samarkanda.


AL KUVAJT – AL ARABI, 18.20

(Fudbal, Kuvajt 1)

Danas se igra poslednje kolo prvenstva Kuvajta, ali sve je već rešeno. Al Kuvajt je overio titulu, ima sedam bodova više od drugoplasiranog Al Arabija, sa kojim se danas sastaje. Samim tim je obezbedio i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, biće jedini predstavnik svoje zemlje u tom takmičenju. Al Arabi će, kako god da se završi današnji meč, ostati drugi, pošto ima osam bodova više od Al Kadisije. Dakle, ovaj susret je samo za čast i ništa drugo. U prva tri okršaja ove dve ekipe ove sezone videli smo po jedan od svakog mogućeg ishoda. U ligaškoj fazi je svako slavio na svom terenu, u decembru Al Arabi sa 3:0, a potom u martu Al Kuvajt sa 2:1. Prvi njihov susret u plej-ofu, 2. maja, završen je 1:1. Kada već pišemo, pomenimo i to da su iz prvenstva Kuvajta u drugi rang ispala dva najslabija tima iz plej-auta, Al Džahra i Al Šabab.


AL HAZEM - ABHA, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Danas se spušta zavesa i na prvenstvo Saudijske Arabije. Tu je takođe rešeno pritanje šampiona, već je krunisan Al Hilal, dok su plasman u Ligu šampiona obezbedili još Al Nasr i Al Ahli iz Džede. Iz lige je zasad ispao samo Al Hazem, a još dva kluba će mu se pridružiti. Koja, mnogo zavisi i od Abhe. Ekipa za koju igraju srpski vezista Uroš Matić i crnogorski internacionalac Luka Đorđević je trenutno prva iznad crte, ima bod više od Al Taea i dva od Al Akduda, tako da sve drži u svojim rukama. Gostuje fenjerašu koji nema nikakvu motivaciju. Pre samo četiri dana je Abha bila pretposlednja na tabeli, ali je onda savladala Al Kalidž i isplivala je iz zone ispadanja. U prvom duelu ove sezone, sredinom decembra, Abha je osvojila samo bod protiv Al Hazema (1:1) golom Gžegoža Krihovjaka. Matić je tada na terenu proveo 69 minuta.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

AzijaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara