Odion Igalo (©Reuters)
Odion Igalo (©Reuters)

AZIJA: Nastavlja se Liga šampiona, Al Hilal kreće u odbranu krune

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona Azija)

U petak je startovala azijska Liga šampiona. Al Sad dočekuje Nasaf Karši iz Uzbekistana,osvajača kupa ove zemlje. Prva zvezda katarskog šampiona je Španac Santi Kazorla, nekadašnji as Arsenala i Viljareala. Tim iz Dohe je nadmoćno prošle sezone osvojio krunu u Stars ligi, pa ima ulogu favorita u današnjem duelu.

ISTIGLOL – AL RAJAN, 19.15

(Fudbal, Liga šampiona Azije)

Istiglol stiže iz Tadžikistana, dok je Al Rajan tim iz Katara koji je imao lošu prošlu sezonu. Francuski stručnjak Loran Blan je napustio klupu ovog tima, a novi trener je Čileanac Nikolas Kordova. Najbolji igrač je Kolumbijac Hames Rodrigez, nekadašnji as Monaka, Porta, Reala i Bajerna. Osim iskusnog veziste za tim iz Dohe igraju i Joan Boli i Jasine Brahimi.

MUMBAJ SITI – AL ŠABAB, 19.15

(Fudbal, Liga šampiona Azije)

Mumbaj Siti nije uspeo da odbrani titulu ove godine u najjačoj ligi Indije. Al Šabab je četvrti u Saudijskoj Arabiji, bori se za drugo mesto sa šampionom Al Hilalom. Najpoznatiji igrač tima iz Rijada je Argentinac Ever Banega, bivši vezista Valensije i Sevilje.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

AL ŠABAB – JARMUK, 20.30

(Fudbal, Kuvajt 1)

Domaćin je na sedmom mestu u šampionatu Kuvajta, dok je Jarmuk fenjeraš, sa samo jednim trijumfom u 14 kola elitne lige ove azijske države. Al Šabab je tri meča bez pobede. U prvom delu šampionata, Al Šabab je pobedio današnjeg rivala sa 1:0. Na dve vezane utakmice ovih timova bilo je 0-1.

AL HILAL – AL ŠARJAH, 22.15

(Fudbal, Liga šampiona Azije)

Al Hilal kreće u odbranu trona u Aziji. Ove sezone verovatno nije uspeo da sačuva tron u Saudijskoj Arabiji. Titula se izvesno seli u Džedu, u vitrine Al Itihada, ali će velikan iz Rijada imati motiv da osvoji opet Ligu šampiona. Pre nekoliko meseci klub je napustio napadač Bafetimbi Gomis, dok je njegova zamena Nigerijac Odion Igalo, bivši igrač Mančester junajteda. Al Šarjah stiže iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tim iz Dubaija je trenutno na četvrtom mestu u domaćem prvenstvu.

AL DŽAZIRA – AL KUVA AL DŽAVIJA, 22.15

(Fudbal, Liga šampiona Azije)

Ekipa iz Abu Dabija teško će da odbrani krunu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Al Ain je lider sa osam bodova više. Za Al Džaziru nekoliko godina igra Miloš Kosanović, bivši reprezentativac Srbije. Al Kuva dolazi iz Iraka. Ovaj tim nema poraz skoro tri meseca u domaćim okvirima. Vezao je osam mečeva bez poraza. Meč se igra na neutralnom terenu u Rijadu.



tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara