Fudbaleri Đonbuka (©AFP)
Fudbaleri Đonbuka (©AFP)

AZIJA: Đonbuk hita ka petoj vezanoj kruni, Seul zaređao sa porazima, Liga kup je Kobeova šansa, narušena hegemonija u Kuvajtu

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 09:45

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

KOBE - TOKUŠIMA, 11.00

(Fudbal, Liga kup Japana)

Izabrane vesti

Trofej u prvenstvu Japana je već rezervisan za Kavasaki, koji je znatno odmakao konkurenciji, pa je ostalima preostalo da se bore za srebrninu u Liga kupu. Svoju šansu u ovom takmičenju juri Kobe, koji danas dočekuje Tokušimu u slopu 3. kola Grupe B. Tokio je lider grupe sa dve pobede, Kobe ima polovičan učinak kao Oita, dok je Tokušima poslednjeplasirana sa oba poraza. Ako i danas izgubi, može da se pozdravi od prolaska u nokaut fazu, a sudeći prema formi Kobea koji je vezao četiri duela bez poraza, čeka je težak zadatak.

ĐINDAO - ČANGDŽOU, 12.00

(Fudbal, Kina 1)

Jedini srpski internacionalac u kineskoj Superligi danas će na teren. Đindao Jagoša Vukovića dočekuje Čangdžou u meču 1. kola, i biće to okršaj ekipa koje teško da mogu do boljeg plasmana nego lani, kada su zauzeli 14. odnosno poslednje 16. mesto u ligi. Retko su pobeđivali i minuloj kampanji, pa su im međusobni okršaji idealna prilika da se raduju. Otuda treba očekivati efikasnu igru.

ULSAN - ĐONBUK, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Derbi 11. runde šampionata Južne Koreje igra se u Ulsanu, gde istoimenom timu gostuje Đonbuk. To je duel drugoplasiranog i lidera, sa šest bodova koji ih razdvajaju na tabeli. Đonbuk je branilac trona i najuspešniji tim u zemlji poslednjih godina, sa četiri uzastopne krune, a kako igra u tekućoj kampanji smeši mu se i peta. Još nema poraz, u seriji je od četiri pobede, dok je Ulsan izgubio u prethodnom kolu od Suvon Bluvingsa na strani sa 3:0.

TOČIGI - ALBIREKS NIGATA, 12.00

(Fudbal, Japan 2)

Težak izazov za lidera. Albireks Nigata deli prvo mesto u japanskom durgoligaškom nadmetanju sa Rjukjuom, i to su jedina dva tima u ligi bez poraza u uvodnh devet rundi. Točigi je krenuo sa tri neuspeha, da bi potom nanizao tri pobede i dva remija i kao takav spada u red timova u najboljoj formi. Domaćin je izuzetno tvrd, na njegovim mečevima pada prosečno 1,63 pogodaka, dok je Nigata ubedljivo najefikasnija sa gotovo tri postignuta gola po meču.

ČEDŽU JUNAJTED - SEUL, 12.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Seul je u krizi. Očekivalo se da će ove sezone da bude u vrhu, naročito posle relativno uspešnog starta, ali niz od četiri ligaška poraza, pet ako posmatramo i Kup, znatno su ga odaljili od mesta koje vode u međunarodna takmičenja. Danas Seul gostuje Čedžu Junajtedu, koji je neporažen na domaćem terenu, ali je i najuspešniji tim lige u pogledu remija, koje beleži na 60 odsto mečeva ove sezone.

HENAN - ŠENŽEN, 14.00

(Fudbal, Kina 1)

Henan i Šenžen danas započinju novu kampanju u Superligi Kine, sa ciljem da poprave utisak ostavljen u prethodnoj. Biće to težak zadatak s obzirom na igrački kadar kojim raspolažu treneri Havijer Pereira i Đordi Krojf. Henan je minulu sezonu okončao na devetom mestu, dok je Šenžen završio kao 13. Međusobni dueli su efikasni, sa najmanje tri gola na četiri od poslednjih pet dvoboja.

AL KADISIJA - AL NASER, 21.00

(Fudbal, Kuvajt 1)

Čini se da će Al Arabi da prekine hegemoniju Al Kadisije i Kuvajt SC-a u šampionatu Kuvajta. Posle skoro dve decenije ovaj tim hita ka osvajanju titule, pošto ima osam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Al Kadisiju, koja večeras dočekuje Al Naser u sklopu 11. kola plej-ofa. Domaćin je u seriji od pet mečeva bez poraza, baš otkako ga je Al Naser pobedio minimalcem na svom stadionu, dok je gost bez slavlja na četiri protekl duela.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara