Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AZIJA: Pahtakor je fiks dana, Jokohama van forme, dug post Kašive

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 09:47

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 1)

Kašiva je jedno od najneprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka prvenstva Japana. Nalaze se u zoni ispadanja, ali sa pogledom na mirnu luku. Ipak, da bi do nje došli morali bi da prekinu post u ligi, koji traje od početka maja. Od tada su na sedam utakmica osvojili tek bod. Danas Kašivi u goste dolazi Urava, koja je u sredini tabele, i jednom je izgubila na šest prethodnih mečeva u šampionatu.

JOKOHAMA MARINOS - SANGAN, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Derbi dana u Japanu je sudar Jokohame Marinos i Sangana. Oba tima su pozicionirana u vrhu, ali daleko su od borbe za titulu zahvaljujući impresivnom učinku Kavasakija. Ipak, bitka za mesto u Ligi šampiona je ono što ih sigurno očekuje. Jokohama ima dva meča manje od rivala, ali i bod više, ali je u lošijoj formi. Izgubila je na dva meča u okviru Kupa i Liga kupa, dok je Sangan nanizao četiri susreta bez poraza računajući i Kup.

ASAN MUGUNGVA - ANSAN GRINERS, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 2)

Asan i Ansan stacionirani su u donjem domu druge lige Južne Koreje, ali i dalje imaju šansu da se dokopajku plej-ofa za promociju. Domaćinu je ta zona daleko devet bodova, ali ima dva meča manje, dok je gostima bliža, mada uz utakmicu manje ima pet stepenika. Asan je slavio jednom na 10 mečeva u svim takmičenjima, dok je Ansan na šest proteklih mečeva bez slavlja.

ISTERN AA - LI MEN VORIORS, 14.00

(Fudbal, AFC kup)

Hongkoški okršaj u drugorangiranom kontinentalnom klupskom takmičenju. Istern AA i Li Men Voriors sukobljavaju se u okviru 1. kola Grupe J AFC kupa, što će za oba tima da bude prvi duel posle mesec dana pauze. Ujedno, pre nešto više od mesec dana dva tima su se međusobno sastala u prvenstvu, a Li Men je slavio kao domaćin sa 2:1. Pre toga Istern je pet puta zaredom porazio Voriorse.

PAHTAKOR - ANDIŽAN, 17.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Fiks dana stiže iz Uzbekistana. Lider Pahtakor igra meč zaostalogh 6. kola šampionata protiv Andižana, koji je pretposlednji na tabeli i bez pobede na 10 poslednjih susreta na svim frontovima. Gosti su u seriji od pet poraza, dok je domaćin neporažen u ligi posle devet mečeva. Samo dva puta je remizirao.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara