Andrea Stramaćoni tokom nesrećnog meča sa Al Ahlijem (©AFP)
Andrea Stramaćoni tokom nesrećnog meča sa Al Ahlijem (©AFP)

AZIJA: Polako dobijamo učesnike osmine finala Lige šampiona, poraz sa 2:8 ostavio trag na Stramaćonijev tim

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 09:27

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Ne može se reći da su Miloš Ninković i saigrači dobro otvorili Ligu šampiona. Posle dva kola imaju samo dva poena, pošto su remizirali i protiv južnokorejskog Čonbuka (0:0), ali i vijetnamskog Žja Laja. Danas im je rival favorit grupe Jokohama Marinosi. Aktuelni vicešampion Japana takođe je razočarao svoje navijače, pošto je u 2. kolu izgubio od Čonbuka (1:0). Prethodno je barem savladao Žja Laj. Marinosi su igrali protiv Sidneja i 2020. godine, prvo su ih savladali sa 4:0, a potom su u revanšu odigrali 1:1.

AL AHLI DUBAI – AHAL, 19.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Posle tri uzastopna remija Al Ahli iz Dubaija je napokon proradio u prošlom kolu. Priredio je veliko iznenađenje, deklasirao je Al Garafu Andree Stramaćonija sa čak 8:2. Meč su obeležili Norvežanin Tomas Olsen i Uzbekistanac Azizjon Ganijev sa po dva gola. Taj rezultat je vratio predstavnika Ujedinjenih Arapskih Emirata u borbu za prvu poziciju u grupi sa Fuladom, jedinu koja garantuje mesto u osmini finala. Iranci i dalje imaju dva boda više. Al Ahli danas mora da savlada Turkmenistance, najslabiju ekipu u grupi, sa kojom je na premijeri odigrao loših 1:1. Ako pobedi, protiv Fulada u poslednjem kolu će da igra za prolaz dalje.

AL GARAFA – FULAD, 22.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Pomenuti debakl protiv Al Ahlija je sada doveo Al Garafu u mnogo tešku poziciju. Da, dva kola pre kraja ima samo tri boda manje od lidera Fulada, ali ako danas ne pobedi, za katarskog predstavnika je takmičenje završeno. Stramaćoni mora danapravi bolju taktiku nego u prvom susretu sa Irancima, jer tada je Italijan još mogao da bude prezadovoljan što se meč završio 0:0. Fulad je sakupio osam bodova, ali generalno nije preterano efikasan. Gol-razlika mu je samo 3:1 posle četiri meča.

AL TAVON – AL DUHAIL, 22.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Meč za overu prve pozicije u D grupi. Ukoliko Al Duhail trijumfuje, kolo pre kraja će obezbediti plasman u osminu finala, pošto sada ima dva boda više od drugoplasiranog Al Tavona. S druge strane, tim Leandra Tavambe mora da pobedi danas da bi osigurao prvo mesto, jer remi mu ništa ne garantuje, čak ni uz pobedu nad Pahtakorom u poslednjem kolu. U prvom susretu je predstavnik Saudijske Arabije savladao posle preokreta Al Duhail sa 2:1, a upravo je Tavamba golom najavio preokret.

AL ŠABAB – MUMBAJ SITI, 22.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Al Šabab je pokazao najviše od svih ekipa u Ligi šampiona i praktično je već obezbedio plasman u četvrtfinale. Posle četiri kola ima 10 bodova, šest više od sve tri preostale ekipe i čak i remi sa Mumbajem danas bi mu bio dovoljan da i matematički osigura prolaz, bez obzira na druge rezultate. Indijci u prvom susretu nisu uspeli da ugroze domaćina B grupe. Predstavnik Saudijske Arabije je slavio sa 3:0.


tagovi

AzijaAzijska liga šampionaAndrea Stramaćoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara