Vuk Rašović i Vladimir Stojković (©Starsport)
Vuk Rašović i Vladimir Stojković (©Starsport)

AZIJA: Rašović i Stojković na dva meča do trofeja, ali pred njima su najteže moguće prepreke

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 08:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Iran 1)

Propustio je Persepolis priliku u prošlom kolu da se vrati u trku za titulu. Odigrao je samo 1:1 sa Esteglalom na svom terenu, taj tim je zadržao +6 na tabeli sedam kola pre kraja, a kako još nije doživeo nijedan poraz ove sezone deluje da Iran izvesno dobija novog šampiona. U crvenom delu Teherena još postoji nada, protiv 11-plasiranog Havadara zato je samo pobeda opcija. Domaćin je u dobroj formi, bez poraza je na poslednjih sedam utakmica (četiri remija i tri trijumfa). Od poslednjih šest mečeva Havadara, na pet je došla igra UG0-1, samo je jednom odigrao 1:1. U prvom njihovom susretu ove sezone, Persepolis i Havadar su odigrali 2:2, pošto je aktuelni prvak Irana spasao bod golom u 92. minutu.

AL KADISIJA – AL ADALH, 20.20

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Ima još osam kola do kraja prvenstva, ali ovo može da se oceni i kao ključna utakmica za Al Kadisijine ambicije da se vrati u elitni rang. U ovom momentu je ona sedma na tabeli, a promociju će da izbori samo najbolja tri tima. Al Adalh je na deobi treće pozicije sa Al Vehdom, imaju po 50 bodova, ali je on lošiji zbog gol-razlike. Al Kadisija za njima zaostaje šest bodova. Koliko je drugi rang u Saudijskoj Arabiji izjednačen najbolje pokazuje to što su u prošlom kolu sva četiri vodeća tima poraženi. Od Al Adalha je sa 1:0 bio bolji Al Akdud. Al Kadisija je u istom kolu prekinula seriju od dva meča bez trijumfa, savladala je Al Kavkab sa 2:0. Prvi okršaj Al Adalha i Al Kadisije ove sezone okončan je 1:1.

AL FEJHA – AL ITIHAD, 21.00

(Fudbal, Kup Saudijske Arabije)

Vuk Rašović i Vladimir Stojković su na dve prepreke do trofeja u zemlji na Bliskom istoku. Rival u polufinalu nacionalnog kupa biće im Al Itihad, najteži mogući protivnik. Reč je o lideru šampionata, ima Al Itihad 11 bodova više, doduše i dva meča više, od Al Hilala pet kola pre kraja. Al Fejha predvođena bivšim trenerom Partizana i dugogodišnjim golmanom naše reprezentacije mirna je na sredini tabele, pa sada može potpuno da se posveti samo Kupu. U prvenstvenim duelima ove sezone su bili polovični, Al Fejha je u avgustu slavila kao domaćin sa 1:0, potom Al Itihad u januaru na svom terenu sa 2:0. Sada se meč opet igra u Al Madžmi. Pobednik večerašnjeg meča u finalu će da igra protiv Al Hilala, pošto je aktuelni prvak Azije savladao u nedelju Al Šabab sa 2:1.


tagovi

AzijaVuk RašovićVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara