Dragan Ćeran i Vuk Rašović (©AFP, ©Reuters)
Dragan Ćeran i Vuk Rašović (©AFP, ©Reuters)

AZIJA: Rašovićeva ekipa protiv Ćeranove za plasman u osminu finala Lige šampiona, Persepolis sve drži u svojim rukama

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 09:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

PAHTAKOR – AL FEJHA, 15.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Izabrane vesti

Al Hilal, Al Itihad i Al Nasr su odradili svoj deo posla, osvojili grupe i plasirali se u osminu finala. Može li da im se pridruži tamo i preostali, četvrti tim iz Saudijske Arabije, Al Fejha, koju trenira Vuk Rašović, a za koju igraju Vladimir Stojković i Milan Pavkov? Sve zavisi od toga šta će oni da urade protiv Dragana Ćerana i njegovog Pahtakora u Uzbekistanu. Biće to direktan susret za drugo mesto u A grupi (Al Ain je svakako prvi), a ono potencijalno takođe donosi prolaz dalje. Tri najbolje drugoplasirane ekipe iz Zapadne divizije idu tamo, a zasad je samo Navbahor sigurno među njima. U ovom momentu Pahtakor ima sedam poena, a Al Fejha šest, tako da nijednoj ekipi ne odgovara remi. Jer, Sepahan je završio svoju grupu sa 10 bodova, Al Sad sa osam, a Persepolis, koji trenutno ima osam takođe igra danas. U prvom okršaju Al Fejha je savladala Pahtakor sa 2:0.


ISTIKLOL – AL NASR, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Kristijano Ronaldo i njegovi saigrači iz Al Nasra rutinski su odradili posao u grupnoj fazi Lige šampiona. Sa četiri pobede u prva četiri kola doveli su sebe u komotnu situaciju, a potom su remijem sa Persepolisom (0:0) i matematički obezbedili osminu finala. Sada im ovaj duel sa Istiklolom u Dušanbeu ne znači mnogo. Više će značiti Tadžikistancima, koji će moći uživo da gledaju Brozovića, Fofanu, Laporta, Talisku i drugove… Nažalost, ne i Ronalda, koji nije doputovao u Dušanbe zbog lakše povrede koju je zaradio u prvenstvu. U prvom susretu, u Saudijskoj Arabiji, tim za koji nastupa nekadašnji štoper Partizana Sedrik Gogua je vodio na poluvremenu, ali je izgubio sa 3:1. Posle pet kola Istiklol je osvojio samo dva poena.


PERSEPOLIS – AL DUHAIL, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Pomenuli smo već kada smo pisali o Pahtakoru i Al Fejhi, Persepolis neće biti najbolji tim E grupe, ali ima realnu šansu da se plasira u osminu finala i sudbinu drži u svojim rukama. Pobeda nad katarskim Al Duhailom garantuje mu da će da bude jedna od tri najbolje drugoplasirane ekipe iz zapadne regije, pošto bi njome preskočio i Sepahan i Al Sad. Al Duhail nema nikakvu šansu, sakupio je samo četiri poena, tako da je bez takmičarskog motiva u Iranu. U prvom susretu Persepolis je bio bolji od Kataraca sa 1:0.


tagovi

Azijska liga šampionaAzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara