Hvan in Bom i Hjung Min Son (©Reuters)
Hvan in Bom i Hjung Min Son (©Reuters)

AZIJA: Saudijci žele da ostanu maksimalni, Son i drugovi imaju zicer u Dohi

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Azijski kup)

Meč za prolazak u nokaut rundu Azijskog kupa, a mogle bi obe selekcije da prođu dalje. Jordan ima pobedu i remi, dok je Bahrein sakupio tri boda. Jordan je dobio dva prethodna prijateljska duela protiv današnjeg rivala i to sa po 2:1.

JUŽNA KOREJA – MALEZIJA, 12.30

(Fudbal, Azijski kup)

Južna Koreja ima zicer danas na Azijskom kupu, duel sa najslabijiom selekcijom u Grupi E, Malezijom, pa tereba očekivati lagani trijumf Sona i drugvoe i prolazak u narednu rundu. Korejci su trenutno drugi sa istim brojem bodova kao Jordan, ali imaju šansu da stignu do pol-pozicije pred nokaut rundu kontinentalnog šampionata.

KIRGISTAN – OMAN, 16.00

(Fudbal, Azijski kup)

Kirgistan je bez boda posle dva kola Azijskog kupa, a nema ni postignut pogodak. Oman je sakupio bod i ima šansu da se plasria u nastavak takmičenja. U prošlom kolu je odigrao bez golova protiv Tajlanda, dok je na premijeri poražen od Saudijske Arabije (1:2).

SAUDIJSKA ARABIJA – TAJLAND, 16.00

(Fudbal, Azijski kup)

Saudijci su doživeli bum prethodnog leta kada su doveli velike zvezde svetskog fudbala. Na Mundijalu u Kataru su pobedili Argentinu na premijeri, pa sada s pravom pucaju na najviše plasman u Azijskom kupu. Posle dva meča maksimalnih šest bodova, pred duel sa Tajlanđanima. Obezbedili su drugu rundu, ali želeće sigurno sa nova tri boda da istaknu kandidaturu za osvajanje kontinentalnog trona. Prva zvezda tima koji predvodi Italijan Roberto Mančini je krilni napadač Al Hilala Salem al Davsari.


tagovi

AzijaAzijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara