Vladimir Silađi (©Star sport)
Vladimir Silađi (©Star sport)

AZIJA: Silađi i Ljujić za opstanak Gangvona, Vuhan juri 15. u nizu, Persib se vraća u vrh

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 09:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Koreja 1 - plej-aut)

Bitka za mesto u najjačem rangu Južne Koreje dobija danas prvi čin. Sastaju se Daeđon, koji je ligaški deo drugo ranga završio na trećem mestu i potom kroz plej-of dospeo u finalni obračun za promociju, odnosno Gangvon, koji je okončao kampanju u K-ligi na pretposlednjem mestu i kreće u odbranu statusa prvoligaša. Logično, Daeđon je u boljem momentu, ali Gangvon je popravio formu. Srpski internacionalci Vladimir Silađi i Matija Ljujić učiniće sve da Gangvon opstane.

ČENGDU - VUHAN, 12.35

(Fudbal, Kina 2)

Sve je manje više poznato u drugom rangu Kine. Direktnu promociju trebalo bi da obezbede Vuhan i Meidžou, a druga dva mesta koja vode u plej-of čekaju Čengdu i Žeđijang. Do kraja takmičenja ostalo je još četiri kola, a u današnjem susretu snage odmeravanju trećeplasirani Čengdu i lider Vuhan. Domaćin je izašao iz krize i vezao dve pobede u ligi, dok je Vuhan nanizao 14 trijumfa u prvenstvu, a bez poraza je na 18.

AL SAILIJA - AL GARAFA, 14.00

(Fudbal, Liga kup Katara)

Šampionat kazuje jedno, a Liga kup drugo. Al Sailija je pretposlednja u ligaškom delu sezone, ali vodi u Grupi B kup takmičenja i na pragu je proslaka u polufinale. Dva kola pre kraja ove runde Al Sailija je prva zbog najbolje gol-razlike, a petoplasirani Katar SC je samo dva boda daleko. Grupa je ujednačena, te otuda danas okršaj Al Sailije i Al Garafe može mnogo toga da odluči. Al Garafa ima bod manje, za 11 golova lošiju gol-razliku, ali i slavila je u međusobnom duelu pre mesec dana sa 3:1.

PERSIB - PERSEBAJA SURABAJA, 14.45

(Fudbal, Indonezija 1)

Da nije bilo neplaniranih kikseva kod kuće, Persib je mogao da bude na čelu šampionata Indonezije. Ipak, poslednja dva neuspeha na domaćem terenu udaljila su ga od vodeće Bajangkare na pet koraka, ali već danas ima šansu da mu se približi ukoliko pobedi Persebaju Surabaju. Gosti su nanizali devet duela bez neuspeha, domogli se pete pozicije. Persebaja nije primila gol na četiri prethodna susreta.

HIDERABAD - BENGALURU, 15.00

(Fudbal, Indijska Superliga)

Hiderabad i Bengaluru su na istom odstojanju u uvodnom stadijumu indijske Superlige. Domaćin je odigrao tri meča i sakupio četiri boda, a isti broj poena imaju i gosti posle četiri odigrana duela. Reklo bi se da je Hiderabad u nešto boljoj formi, pošto je neporažen na minula dva susreta, dok je Bengaluru osvojio bod na prethodna tri. Na tri od četiri dosadašnja međusobna dvoboja desio se remi.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara