Fudbaleri Čonbuka (©Reuters)
Fudbaleri Čonbuka (©Reuters)

AZIJA: Tampines zalutao, Čonbuk melje redom, Nagoja i Pohang revijalno

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.07.21. | 09:39

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Japana)

Dva ranga dele Hondu i Džubilo Ivatu, i tako bi moglo da bude i posle ove sezone jer su oba sastava u vrhu svojih šampionata. Honda je drugoplasirani sastav u četvrtoj ligi, Ivata je lider drugog ranga, a žreb ih je spojio u 3. rundi Kupa. Ivata je u seriji od devet pobeda u svim takmičenjima, pa pitanje pobednika ne bi trebalo da se postavlja.

KAŠIMA - TOČIGI, 12.00

(Fudbal, Kup Japana)

Tim iz gornjeg doma Džej lige namerio se na ekipu iz donjeg staleža drugog ranga u 3. rundi Emperor kupa. Ujedno, Kašima je neporažena na šest poslednjih mečeva na svim frontovima, dok je Točigi bez pobede na istom uzorku. Jedini međusobni dvoboj do sada pripao je Kašimi, u istom takmičenju pre dve godine. Bilo je 4:0.

POHANG - NAGOJA, 12.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Dilema u Grupi G Azijske Lige šampiona ne postoji. Nagoja je prošla u nokaut fazu kao prvoplasirana, dok je Pohang na drugom mestu i izvesno će i on da obezbedi prolaz, pa derbi poslednje runde dva tima mogu da odigraju bez imperativa. Nagoja je u boljoj formi, nanizala je šest pobeda, dok je Pohang neporažen na minula tri susreta. Prvi okršaj u grupi pripao je Japancima 3:0.

GAMBA OSAKA - TAMPINES, 16.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Još dve runde su preostale da se odigraju u Grupi H Azijske Lige šampiona. Gamba Osaka je drugoplasirana sa šest bodova, pa saldo može da uveća danas protiv Tampinesa, autsajdera. Tampines je izgubio sva četiri meča, nije dao nijedan gol do sada i očigledno ne predstavlja preveliku pretnju rivalima. Gamba je bez neuspeha na osam minulih duela, a na tri poslednja je remizirala.

DŽOHOR - RAČABURI, 16.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Od Džohora i Račaburija se i nije očekivalo da budu realni kandidati za proboj u narednu fazu najkvalitetnijeg kluopskog takmičenja u Aziji. Nagoja i Pohang su bili prejaki. Sada je samo pitanje ko će da bude poslednji u grupi, a o tome će u međusobnom susretu da odluče upravo malezijski i tajlandski tim. U boljoj poziciji je Džohor, koji je slavio 1:0 u dvoboju pre nepune dve nedelje.

ČIANGRAI - ČONBUK, 18.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Možda zaostaje u šampionatu Južne Koreje, ali Čonbuk u Azijskoj Ligi šampiona melje redom. Lider je Grupe H sa 10 bodova iz četiri duela, postigao je 17 pogodaka i danas ima šansu da overi prolaz u narednu fazu. Rival mu je Čiangrai, koji je trećeplasiran sa pet sakupljenih bodova. Ovom timu je danas krucijalan dan da se potencijalno dokopa drugog mesta.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara