Fudbaleri Ulsana (Foto: AFP)
Fudbaleri Ulsana (Foto: AFP)

AZIJA: Tigrovi posle dramatične penal serije u četvrtfinalu Lige šampiona, društvo im prave Nagoja i Persepolis

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 20:14

Evo pregleda najzanimljivijih mečeva sa najvećeg kontinenta

NAGOJA - DAEGU 4:2

Izabrane vesti

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Poker Nagoje za četvrtfinale. Ali nije sjajno počelo. Posle samo četiri minuta gosti su poveli preko Sesinje. Osam minuta trebalo je Šverčoku da uzvrati. Ipak, Edgar vraća prednost ekipi iz Južne Koreje. Sa kojom Daegu odlazi na odmor. U nastavku je domaćin sve rešio za 15 minuta. Prvo je Poljak Šverčok za dva minuta došao do het-trika, da bi pobedu Nagoje u 79. minutu overio Nakatani.

NAGASAKI - JAMAGATA 5:1

(Fudbal, Japan 2)

Statistika kaže da su oba tima uputila po 14 udaraca. Očekivao se izjednačen meč. Donekle je i neverovatno da su gosti susret okončali sa pet golova u mreži, uz samo jedan postignut. Ali razliku je napravio Uenaka. U periodu od 35. do 45. minuta postigao je dva, a posle samo šest minuta igre u drugom delu i treći pogodak. Na semaforu je stajalo 4:0. Nisu se gosti predavali, pokušavali su da se vrate. Nadu je golom u 63. minutu probudio Noda, ali je Tamada ekspresno ugasio. Samo 120 sekundi kasnije bacio je petardu i kompletirao katastrofu Jamagate.

ULSAN - KAVASAKI 0:0 /3:2 penalima/

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Drama u Ulsanu. Mirovale su mreže 90 minuta. Susret je bio veoma izjednačen. Usledili su produžeci. Domaćin je imao dve velike prilike da dođe do gola. Na ulasku u finalnih 10 minuta Li Dong Đun je tukao iz dobre pozicije tik pored gola, da bi u poslednjim trenucima Kin Đi Hjun pogodio prečku posle kornera! Kavasaki je izdržao, usledili su penali. Pravda je ipak zadovoljena. U prvoj seriji pogodila su oba izvođača, a potom su Hasegava i Von promašili. Tonjo je pogodio i doneo prednost gostima, a domaće je uhvatila panika posle promašaja Lija. Laknulo im je kada je u narednoj seriji Šmit promašio na drugoj strani. Pao je narednom izvođaču kamen sa srca - Jun je sa kreča poravnao. A onda, Lenaga maši i daje priliku Ulsanu da zada finalni udarac. Loptu je na kreč stavio Jun i pogodio. Tigrovi su u polufinalu.

ISTIKLOL - PERSEPOLIS 0:1

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Odolevao je Istiklol, posebno je u drugom poluvremenu bio pod pritiskom i činilo se da će izdržati i dočekati produžetke. Igrao se 90. minut kada je snove fudbalerima ekipe iz Dušanbea srušio Torabi. Pogodio je na asistenciju Asadija u 90. minutu i odveo Persepolis u četvrtfinale.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara