Azija videla veliku senzaciju: Irak pokazao da se pobeđuje i sa 17 odsto poseda

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.01.24. | 15:00

Japanci doživeli poraz – 1:2

Japan, pa nekoliko mesta prazno, pa onda Južna Koreja... Tako se govorilo o favoritima Prvenstva Azije uoči takmičenja u Kataru. Međutim, Samuraji su doživeli prvi veliki udarac na kontinentalnoj smotri, pošto su izgubili duel sa Irakom u drugom kolu Grupe D – 1:2.

Irak se plasirao u narednu rundu, dok će Japanci morati šansu da potraže u sudaru sa Indonezijom. Reklo bi se lak zadatak za tim prepun fudbalera iz najjačih evropskih liga. Ali ko se o Irak opeče....

Izabrane vesti

Napadač Ajmani Huseini je briljirao i istakao kandidaturu za najboljeg strelca Kupa Azije. Pogodio je protiv Indonezije u prvom kolu, da bi danas bio apsolutni junak velikog uspeha pošto je spretnim reakcijama u 15. i 45. minutu doneo veliku prednost Iraku.

Japan je imao 73 odsto vremena posed lopte, 15 šuteva ka golu Iraka. Međutim, samo su dva išla u okvir protivničkog gola, a drugi je završio u mreži posle udarca Vaterua Enda u 93. minutu.

Moraće dobro da se zamisle Japanci posle današnje predstave. Protiv Iraka igrali su sa timom ,koji bi bio ozbiljan takmac i najboljim evropskim selekcijama. U startnoj postavi su bili Itakura, Endo, Morita, Kubo, Minamino, Tomijasu, Ueda. I ništa nije vredelo.



tagovi

JapanKup Azije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara