Olimpijakos (©AFP)
Olimpijakos (©AFP)

Babić želja Olimpijakosa, ali Almeriji malo 3.000.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 20:26

Na spisku Atinjana navodno je i Dušan Tadić

Samo pet utakmica Almerije propustio je Srđan Babić prošle sezone. U 34 nastupa triput je bio strelac i to u pobedama nad Rajo Valjekanom i Valensijom i u remiju sa Seltom. Više puta je srpski reprezentativac predvodio saigrače sa kapitenskom trakom oko ruke, čime je trener Rubi pokazao da ima veliko poverenje u 27-godišnjeg Banjalučanina.

Značajan doprinos dao je Babić u dramatičnoj sezoni po Almeriju, u kojoj je klub iz Andaluzije završio na bod iznad zone ispadanja. Ugovor sa klubom u koji je pre dve godine došao iz Crvene zvezde prvo na pozajmicu, dok je bio u drugoligaškom rangu, važi mu još tri godine i u Almeriji ne planiraju da ga ovog leta prekidaju. Potvrđuje to pisanje lokalnih medija da je španski klub odbio ponudu Olimpijakosa u iznosu od 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Babićeva otkupna klauzula je daleko veća od pomenute cifre, čak 40.000.000, mada je poznato da na Pirinejima vole da zacepe visoko obeštećenje kako bi se osigurali da klub bude taj koji će diktirati uslove prodaje. Po pisanju andalužanskog lista Estadio Deportivo, crveno-beli bi verovatno pristali na ponudu od 10.000.000 evra, ali je pitanje da li će Olimpijakos ići dotle, odnosno koliko će trener Dijego Martinez biti uporan da mu se ostvari želja.

Iz Španije, a u vezi sa Olimpijakosom, stiže i vest o Dušanu Tadiću. Nju, ipak, treba uzeti s rezervom, jer je pitanje koliko su u Estadio Deportivu upućeni u dešavanja u Pireju i oko kapitena srpske reprezentacije.

Svakako da je Tadić posle rastanka sa Ajaksom interesantan mnogima - navodno najbliži je potpisu za Bešiktaš - a pomenuti portal navodi da ga pored Grka žele i Inter Majami, egipatski Al Ahli, Juventus, pa i bivši trener Ajaksa Erik ten Hag, odnosno Mančester Junajted.


tagovi

OlimpijakosDušan TadićSrđan Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara