©Starsport
©Starsport

Badamosijeva reinkarnacija za očuvanje sna o drugom mestu: Čukin špic strelac posle sedam meseci

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.04.23. | 18:56

Napadač Brđana sa dva gola potpisao pobedu gostiju u Ivanjici (2:1)

Sedam meseci je trajao golgeterski post Muhameda Badamosija koji je poslednji put mrežu rivala tresao početkom septembra, a kraj crne serije korpulentnog centarfora stigao je u najbitnijem momentu po Čukarički, na teškom gostovanju Javoru. Reprezentativac Gambije u gostima Javoru golom je najavio slavlje Brđana, a potom i slomio otpor rivala koji je u međuvremenu preko Gigića očuuvao neizvesnost. Na kraju, ceo plen pripao je timu sa Banovog brda (2:1) koji je nastavio trku za drugo mesto i poteru za TSC-om.

Brojali su se dani, meseci i utakmice od susreta sa Vojvodinom u kojem je Badamosi sa dva gola režirao pobedu Brđana (2:0), nizali su se minuti bez pogotka centarfora koji je predstavjao hit u prva dva meseca superligaške trke, a igračka reinkarnacija viđena je danas u Ivanjici gde je prvi strelac Čukaričkog sa dva gola potpisao tek drugi prolećni poraz Javora na domaćem terenu.

Izabrane vesti

Ono što je u 2023. godini u gostima ekipi Mladena Dodića prethodno uspela Crvena zvezda pošlo je od ruke i Brđanima, a nagoveštaj raspleta predstavljao je gol Muhameda Badamosija u 47. minutu. Afrički napadač uspeo je da sjajno izveden korner Marka Docića pretoči u gol i režira idealan početak drugog poluvremena iz perspektive gostiju.

Radost Čukaričkog trajala je samo sedam minuta, a odgovor Javora usledio je takođe posle kornera. Lopta je posle udarca iz ugla stigla do Luke Gojkovića koji je sa ivice šesnaesterca pogodio stativu, ali je spretno na odbijenu loptu reagovao Petar Gigić i doneo izjednačenje.

Sadržajan prvi deo nastavka upotpunio je Badamosi drugim golom u 60. minutu, a pogotku je prethodila sjajna individualna minijatura. Centarfor Brđana demonstrirao je fizičku nadmoć u duelu sa Milanom Obradovićem, ostavio ga iza sebe u prodoru po desnom boku i potom, praktično iz mrtvog ugla, matirao Strahinju Manojlovića poslavši loptu u mrežu kroz noge golmana Javora.

Rafal koji je stao u 13 minuta ispostavio se kao sve što su rivali prikazali u Ivanjici, iako je domaćin ofanzivom pokušao da se drugi put vrati u život, te je Čukarički iskorisrtio remi TSC-a i vojvodine da se bodovno izjednači sa ekuipom iz Bačke Topole, međutim ostao je na trećoj poziciji zbog lošijeg učinka u međusobnim duelima.

Mogli su gosti i ranije da načnu mrežu Javora, a najbolju šasnu imali su u 28. minutu posle akcije Stefana Tomovića i Stefana Kovača kada je Manojlović praktično bio matiran, ali je loptu sa gol linije izbio Obradović. Uz pomenuti pokušaj ekipe sa Banovog brda, uzdahe su izmamili Dukure udarcem u 33. i Ivanović u 45. minutu, ali su mreže do odlaska na odmor ostale mirne.

Gol iz praktično prve akcije u nastavku rasplamsao je igru u Ivanjici, međutim posle drugog gola Brđani nisu ponovili grešku koju je naplatio Gigić i značajno su podigli gard. Nekoliko defanzivnih izmena Dušana Kerkeza nagovestilo je ambiciju gostiju da pre svega sačivaju minimalnu prednost, a najmotivisaniji da im pokvari planove bio je Radivoj Bosić. Ofanzivac koji je dobio šansu sa klupe, očigledno motivisan posle pobedonosnog pogotka protiv Voždovca u prošlom kolu, predstavljao je najagilnijeg igrača Ivanjičana u završnici susreta, a najozbiljnije je pretio u 71. minutu kada je njegov šut izblokirao Miladin Stevanović.

Iako su Brđani nagovestili da su zadovoljni aktuelnim rezultatom daleko od toga da nisu pokušavali da trećim golom ranije otklone dileme, najbliži tome bili su u 77. minutu kada je Drezgić oprobao udarac, ali nije bio dovoljno precizan da matira Manojlovića.

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

JAVOR - ČUKARIČKI 1:2 (0:0)

/Gigić 54 - Badamosi 47, 60/

Sudija: Srđan Jovanović

Žuti kartoni: Kopitović, Miletić, Obradović, Eliomar (Javor), Ivanović (Čukarički)

Javor (4-2-3-1):Manojlović 6 - Ilić 6, Kopitović 5,5, Obradović 6, Miletić 5,5 - Dukure 6 (od 64. Tojčić 6), Adamović 6 - Kembel 6 (od 82. Tanko -), Gojković 6 (od 82. Eliomar -), Gigić 6,5 - Ratković 5,5 (od 64. Bodić).

Čukarički (4-2-3-1): Popović 6,5 - Stevanović 6, Pankov 6,5, Drezgić 6, Tošić 6,5 - Kovač 6,5, Docić 7 (od 83. Rogan -) - Ivanović 6,5, Tomović 6 (od 64. Sisoko 6,5), Lučić 6 (od 83. Stojanović -) - Badamosi 7,5 (od 89. Aganspahić -).

Igrač utakmice: Muhamed Badamosi

MOZZART BET SUPERLIGA, 29. KOLO:

Utorak

Napredak - Mladost Lučani 0:0

Sreda

Partizan - Voždovac 1:0 (1:0)

/Rikardo 5/

Mladost GAT - Kolubara 0:0

Spartak -Crvena zvezda 1:4 (1:2)

/Šimura 9 - Bukari 7, Katai 22 pen i 82, Kangva 53/

Četvrtak

Novi Pazar - Radnik 1:0 (0:0)

/Majdevac 78/

Petak

Radnički 1923 - Radnički Niš 1:0 (0:0)

/Vidosavljević 50/

TSC - Vojvodina 1:1 (1:0)

/Ratkov 17 - U. Nikolić 90p/

Javor - Čukarički 1:2 (0:0)

/Gigić 54 - Badamosi 47, 60/



tagovi

Muhamed BadamosiČukaričkiJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara