©Starsport
©Starsport

Bahar odbio reprezentaciju Izraela, u trci ostaju Tel Aviv i Haifa

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 17:21

Strateg istakao da želi da ostane u klupskom fudbalu

Pitanje budućnosti Baraka Bahara očekuje se da bude rešeno narednih dana, a već od danas slika po pitanju eventualnih opcija izraelskog stratega je jasnija jer je stigla zvanična potvrda da bivši trener Crvene zvezde neće preuzeti reprezentaciju rodne zemlje.

Kako navodi Sport5 Bahar je negativno odgovorio na poziv čelnika Fudbalskog saveza Izraela i kao obrazloženje istakao želju da u aktuelnom momentu radi u klupskom fudbalu.

Izabrane vesti

"Veoma smo želeli Bahara, ali poštujemo njegovu odluku. Svakako, on će nekada u budućnosti biti selektor Izraela", rekao je za izraelski medij jedan od rukovodilaca Saveza.

Strateg koji se do pronalaska novog angažmana nalazi na platnom spisku šampiona Srbije istakao je da u ovom trenutku želi da se bavi svakodnevnim radom koji donosi klupski fudbal. Istovremeno Sport5 ističe da je posle negativnog odgovora Bahara u Savezu doneta odluka da za novog selektora bude izabran Bin Šimon koji će potpisati dvogodišnji ugovor (za razliku od Bahara kojem je ponuđena četvorogodišnja saradnja).

Posle negativnog odgovora naponudu selektorskog mesta izvesniji je naredni korak bivšeg stratega crveno-belih, a mediji u Izraelu ističu da će Bahar nastaviti trenersku karijeru na klupi jednog do dva najuspešnija Makabija - iz Haife ili Tel Aviva. Oba kluba već dugo razmatraju dovođenje stratega koji u biografiji ima šest šampionskih kruna i rasplet se očekuje u narednim danima.

Dogovor sa klubom na čijoj je klupi osvojio tri titule, ili sa najvećim klubom u zemlji, ujedno bi stavio tačku i na priču sa Crvenom zvezdomu koju jedošao ujulu prošle godine i čiju je klupu napustio u decembru.


tagovi

FK Crvena zvezdaBarak Baharreprezentacija IzraelaMakabi HaifaMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara